jolamyszka Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 składniki : 1/2 głowki białej kapusty(albo 1 cała pekińska) 2 ząbki czosnku łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek ( albo olej) sok wyciśniety z jednej cytryny 2 łyżki sosu sojowego łyżka rodzynek 10 suszonych śliwek 10 łuskanych orzechów włoskich sól przyrządzenie: Kapustę poszatkować, posypać solą, odstawić na czas przygotowania sosu. Wyciśniete ząbki czosnku ucierać drewnianą łyżką z cukrem, dolewając oliwę. Kiedy powstanie gęsty sos, dodać sok z cytryny, sos sojowy, rodzynki, rozdrobnione orzechy, pokrojone w paseczki śliwki. Dobrze wymieszać. Tym sosem polać kapustę tuż przed podaniem. Surówka jest świetna do mięs jak i do wędlin. Smacznego Proporcje na 4 osoby Cytuj
Magdalena Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Znalazłam nową surówkę , ciekawą trzeba wypróbować pozdrawiam Magdalena!!! :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.