grumko Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Pasta z makreli i selera Składniki: 1 makrela wędzona 2 łyżki majonezu kawałek selera - ilość zależy od upodobania: my zwykle dodajemy połówkę dużego, a wczoraj była to cała bulwa młodego selera. łyżka posiekanego szczypiorku łyżeczka soku z cytryny Makrele obrać ze skóry i ości, posiekać. Kawałek surowego selera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do makreli, wymieszać z majonezem i zieleniną. Schłodzić. Smacznego!! Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Grumko, ta pasta jest znakomita :P Bardzo, bardzo nam smakowała. Na śniadanie, na kolację idealna - polecam i dziękuję Grumko za przepis :P Cytuj
Najdzi Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Grumko pasta jest rewelacyjna :grin: I robi się ją ekspresowo. Dzięki za przepis! Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Pasta jest bardzo dobra, dziękuję za przepis. My spożywamy bardzo często pod różną postacią makrelę wędzoną i o małe co bym nie mogła dodać zdjęcia bo została końcówka. Szczypiorku dodałam cały pęczek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.