Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten przepis mam z forum cin cin jednak z malymi modyfikacjami ciasto kruche : 40 dkg maki 20 dkg margaryny 3 lyzki smietany 1 lyzeczka proszku 4zoltka 15 dkg cukru pudru zagniesc ciastoi podzielic na dwie czesci i rozwalkowac na dwie takie same blaszki., PIANA: 5 bialek 0.5 szklanki cukru ubic sztywna piane dodatki : sloiczek powidel sliwkowych 20 dkg orzechow krajanych krem karpatka(lub inny krem budyniowy) surowe ciasto posmarowac powidlami ,posypac orzechami i na wierzch dac piane z bialek upiec dwa placki (ja pieklam w 180st. ok 30 minut) po ostudzeniu na jeden placek (ja dalam krem karpatka)dac krem i przykryc drugim mozna oblac polewa

post-4347-1183382274_thumb.jpg

Opublikowano

Piekę to ciacho i też pod nazwą Pani Walewska ale zamiast powidłami śliwkowymi smaruję placki dżemem z czarnej porzeczki wtedy nie jest takie słodkie.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Upiekłam to ciasto dla moich dzisiejszych gości. Nie wiem co zrobiłam źle, że beza mi nie wyszła. Posmarowałam placki marmoladą. Smak ciekawy ale nie do końca na moje podniebienie. Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.