Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ładne są te działeczki a ta pajęczyna to jest super. Halinko na działce masz warzywa czy tylko krzewy ozdobne i kwiaty. Bo ja mam ogródek osobno przy domu a działkę to mam same warzywa. Takie ogródki to wymagają dużo pielęgnacji i czasu żeby wyglądały ładnie. Doruniu i ty z czasem będziesz miała ładną działeczkę tylko trzeba czasu, ja co roku coś dodaje do ogrodu sadze wykopuje i tak na okrągło ale najważniejsze że sprawia mi to dużo radości. A tak wygląda mój ogródek z warzywami.

post-5399-1184226460_thumb.jpeg

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Iwonko bardzo podoba mi się Twój ogródeczek...ja wiem,że działka,żeby była ładna to trzeba przy niej chodzić i pielęgnować ją,,,ja mam działkę dopiero kilka miesięcy i już trawka jest w trakcie upiększania,a dalej to jakoś będzie dalej szło to upiększanie jej i dosadzanie co raz to nowych roślin i drzewek. Pozdrawiam cieplutko :-D

Opublikowano

Iwonko bardzo ładny masz ogródek z warzywami i zadbany. Ja pajęczynę dopiero będę miała, napewno przeczytałaś że to nie jest moja. Ja mieszkam w bloku, działkę mam poza Bydgoszczą. Na początku miałam same warzywa, ile ja zapraw narobiłam, różne gatunki pomidorów i maleńkie i w kształcie serca nie wiem czy znacie takie. Obecnie nie mam żadnych warzyw tylko siedem drzew owocowych, pigwę, czarną borówkę, aronię, iglaki, krzewy ozdobne, kwiaty i dwa świerki jeden jest srebrny, ale się rozpisałam szczegółowo. Wszyscy zrobili zmianę działek na rekracyjne, moja jeszcze nie wygląda tak jak powinna po mojej myśli, a to dlatego że nie mogę jeździć. Dorunia już nie długo będziesz się cieszyć wszystkim tym co dosadzisz i podziwiać każde kwiatki, drzewka, krzewy i.t.d. jak pięknie będą rosły kwitły, to jest coś wspaniałego i to trzeba naprawdę lubić. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja dzisiaj będę przesadzała drzewka do większych doniczek,bo już są za duże,żeby rosły blisko siebie,a na wiosnę będą sadzone na działce...ciekawa jestem co z nich wyrośnie ;)

Opublikowano

Dorunia zobaczysz jakie będą z nich piękne drzewka. Zapomniałam Wam napisać na temat cyprysika jak posadziłam, nic nie rósł i będąc w OBI były w doniczce cyprysiki i informacja że zaczynają rosnąć dopiero po ośmiu latach, ale jak zaczął rosnać do dosyć szybko. Cyprysików jest więcej odmian, Dorunia piękne drzewko i jak zdecydujesz się na kupno to wpierw zapytaj o szczegóły bo jest ich więcej odmian. Pozdrawiam

Opublikowano

Drzewka przesadzone...teraz tylko będziemy czekać,aż urosną...ja pisałam,że nie wiem co z nich będzie bo ja sadziłam je z nasion,a nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś podobnym...kwiaty owszem,ale drzewa z nasion...dla mnie to jest coś zupełnie nowego,ale myślę,że będzie dobrze.Halinko jak zdecyduję się na cyprysika to zapytam o odmianę.Dziękuję Tobie za poradę. Pozdrawiam

Opublikowano

Drzewka rosną jak szalone...nie pomyślcie,że już są bardzo wielkie,bo nie są...jak tak dalej pójdzie to zanim wsadzę je do gruntu na działce to będziemy w zimie mieszkać jak w tropikach...jutro jak znajdę chwilkę to zrobię zdjęcia i wkleję to zobaczycie jak wyglądają,a nasionka były wsiewane do ziemi 09.06.2007r.więc trochę ponad miesiąc temu. Pozdrawiam :P

Opublikowano

Śliczna działeczka Halinko. Przyjechała do mnie kuzynka ze Sląska, ma piekny ogród przed domem z oczkiem wodnym. Zawsze go podziwiam bo z roku na rok jest coraz okazalszy. Robiła go od początku sama, to jej oczko w głowie.

post-2465-1185142721_thumb.jpg

post-2465-1185142732_thumb.jpg

post-2465-1185142745_thumb.jpg

Opublikowano

Bardzo piękny,taki zadbany i dopieszczony w kazdym szczególe,ależ to musi cieszyć efekt własnej pracy i pomysłu.

Opublikowano

Dorunia pochwal się jakie to będą drzewka z nasion.

Pozdrawiam

Halinko dzisiaj wkleję zdjęcia tych drzewek,ale trochę później...Kasiu piękną działkę ma Twoja kuzynka,bardzo mi się podoba :P
Opublikowano

Zuziorku piękny ogród ma twoja kuzynka, ale widzę że nie tylko ja mam problem z utrzymaniem trawki zielonej w ogrodzie, tylko przydzie upał i trawa spalona.Piekny ogród. Wklejam parę fotek z mojego ogródka.

post-5399-1185172053_thumb.jpeg

post-5399-1185172071_thumb.jpeg

post-5399-1185172100_thumb.jpeg

post-5399-1185172123_thumb.jpeg