iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Doruniu ja nazywam ten kwietnik pająkiem, posadzone mam pelargonie bluszczolistne w jedej doniczce są czerwone a w drugiej są różowe,fajnie wyglądają bo zrobił się gąszcz tylko są kruche na wiatr bo się łamią ale bardzo je lubię i co roku kupuję. Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Katarzyno ładna(tfu,tfu,tfu)ta Twoja Paulownia...kupiłaś sadzonkę?ile miała centymertów jak ją wsadziłaś do ziemi?czy ma zdrewniałą łodyżkę?Ja zaraz wkleję swoje paulownie wysiane z nasion 09 czerwca i teraz czekają na wsadzenie do ziemi,ale jeszcze są za malutkie. Pozdrawiam :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A oto moje paulownie...część już przesadzona,a część jeszcze czeka na przesadzenie :P Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 One jak urosną to ty Doruniu będziesz miała w domu dżunglę piękne są tfu tfu. Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Właśnie tego się obawiam,ale najwyżej poświęcę jeden pokój na zimę i tam jakoś przezimują,a na wiosnę do gruntu,bo teraz są za małe i za dużo ich jest do okrywania :P Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Gdzie kupiłaś te nasionka,patrzyłam w internecie jak wyglądają te drzewka są przepiękne a jak ślicznie kwitną ja bym sobie też kupiła, mam sporo miejsca w ogrodzie i chętnie bym posadziła parę. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kupiłam sadzonkę na allegro , ale było bardzo dużo nasion. Za sadzonkę taką jak widać zapłaciłam 6 zł Jak chcesz to poszukam i prześlę Ci link, ale jest tego masa. Wpisz tylko - allegro paulownia sadzonki - i samo się wyświetli. Pozdrawiam :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dorunia masz dobrą rękę do siewek 😛 powinnaś teraz pomyśleć i wystawić sadzonki na sprzedarz jeszcze byś zarobiła 😛 Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Masz rację Kasiu ja bym pierwsza kupiła. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dorunia nie czekaj tylko ratuj miłośniczkę 😛 Będzie co wysadzać na naszej wysepce Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Gdzie kupiłaś te nasionka,patrzyłam w internecie jak wyglądają te drzewka są przepiękne a jak ślicznie kwitną ja bym sobie też kupiła, mam sporo miejsca w ogrodzie i chętnie bym posadziła parę. Kupiłam te nasionka na allegro i zapłaciłam za nie 4,90 zł....podobno kupiłam 100,ale już przesadzonych mam 68,a tych do przesadzenia doliczyłam się 90 więc jest ich więcej...masz rację,że są piękne...nawet jak nie zakwitną to i tak będzie na co popatrzeć. Pozdrawiam :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dorunia masz dobrą rękę do siewek :P powinnaś teraz pomyśleć i wystawić sadzonki na sprzedarz jeszcze byś zarobiła :P Dziękuję Katarzyno za miłe słowa..pewnie bym sprzedała,ale ja potrzebuję te drzewka do obsadzenia działki dookoła więc nie mogę ich sprzedać :lol: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 To chociaż zdradź jak je wysiewałaś :P Twój sprawdzony sposób przyda się komuś kto zakupi nasionka, bo jak pisałaś to siałaś po swojemu, nie tak jak tam polecali. :P Już widzę jak przepięknie będzie wyglądała Twoja działka jak to wszystko wysadzisz i zakwitnie. Gratuluję pomysłu :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi