iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Doruniu znalazłam na allegro taki fajny krzew może cię zainteresuje. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 To moje wysiewanie nie jest tajemnicą...pewnie dużo osób tak robi...oni kazali nasionka przed wysiewem namoczyć na 12 godzin w ciepłej wodzie,potem rozłożyć je na wilgotnej ligninie i dopiero potem do ziemi,a ja od razu wsiałam je do ziemi...podlałam delikatnie i szczelnie zakryłam folią spożywczą większe pojemniki,a na mniejsze nałożyłam woreczek foliowy...tam wytwarzała się para i ona podlewała te nasionka,ale co tydzień zdejmowałam woreczki i folię i spryskiwałam spryskiwaczem i znowu zakładałam worki i folię.Pisali,że wykiełkują po 40 dniach,ale moje wyskoczyły dużo wcześniej. Pozdrawiam :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Doruniu znalazłam na allegro taki fajny krzew może cię zainteresuje. [LINK NIEAKTUALNY] Iwonko dziękuję Tobie za pamięć...też go widziałam i bardzo mi się podoba...jak mąż wróci z pracy to mu pokażę i jak jemu też się spodoba to zamówię. Pozdrawiam :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zobaczcie to sobie zamówiłam https://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=207041776 Wsadzę w skrzynkę i ustawię za chuśtawką na balkonie :P Trochę zasłonię się od sąsiada :P Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Jak byłam we Włoszech to właśnie glicynią były w obsadzone pergole a pod spodem były ławeczki w ogrodzie super to wygląda. Też bardzo szybko rośnie chmiel i można się od sąsiadów odgrodzić. Cytuj
basga Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kasiu-super krzew,bardzo ciekawy i ładniutki,ja też nie chciałabym,by mi sąsiedzi kukali przez płot. Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Gdzie kupiłaś te nasionka,patrzyłam w internecie jak wyglądają te drzewka są przepiękne a jak ślicznie kwitną ja bym sobie też kupiła, mam sporo miejsca w ogrodzie i chętnie bym posadziła parę. Iwonko [LINK NIEAKTUALNY] są już dosyć duże i ukorzenione sadzonki paulowni puszystej i nie są drogie bo tylko 5 zł.za sztukę. Pozdrawiam :P Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kasiu ogród piękny ma Twoja kuzynka, jest przy domu to jest wygoda bo na bieżąco go w bardzo dobrym stanie może utrzymać, ale to jeszcze trzeba lubić. Iwonko Ty masz też bardzo ładnie, podoba mi się jak w ten sposób posadziłaś kwiatki, ale śliczny krzew dodałaś. Kasiu i Doruniu czy te Paulownie zimową porą przechowuje się w mieszkaniu, myślę że to jest to co poprzednio Kasiu dodałaś zdjęcie. Jaka ta glicynia jest piękna, wszystko mi się podoba i trzeba coś zamówić. Jestem zachwycona bo jest co podziwiać. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Halinko Paulownia to drzewo, które rośnie w gruncie , a jej przyrost roczny to 2 m Tu przeczytasz coś więcej o tym niesamowitym drzewku [LINK NIEAKTUALNY] Pozdrawiam i polecam daj się skusić i koniecznie się pochwal 😛 Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Ja kupiłam nasionka Paulowni właśnie z tej firmy GADAR,którą proponuje Katarzyna...ciekawe jakie wysokie będą moje do wiosny zanim wsadzę je do gruntu. Pozdrawiam :P Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Kasiu dziękuję i napewno kupię, ale na tym Allegro cuda mają że można się rozchorować i skuszę się jeszcze na coś więcej. Pytając Was ja pomyliłam z czymś innym. Muszę zamówić bo mogę nie zdążyć. Ciekawi mnie jeszcze do jakiej wysokości one rosną i jakie trzeba im zapewnić warunki. muszę zapytać sprzedającego. Dorunia przez tyle miesięcy to będą już ładnie wysokie. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Halinko życzę Ci owocnych zakupów, a co do asortymentu na allegro to ... można dostać kręćka i zawrotu głowy masz rację 😛 Wszystko jest takie ładne, a niektóre wręcz niesamowite 😛 Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 U mnie teraz działka jest na topie więc często zaglądamy z mężem na allegro do tych roślin,drzewek itp. i wszystko nam się podoba,ale mówimy sobie,że trzeba po malutku,bo zasadzimy całą działkę i gdzie będziemy chodzić...do czasu kiedy nie wsadzimy tych paulowni to nic nie kupię,bo rosną jak głupie,a gdzie do wysadzenia na działce :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Doruniu jestem ogromnie ciekawa ja będzie wyglądała "Działka Cesarzowej Doruni" jak te wszystkie drzewka Ci zakwitną 😉 😛 Będzie wydlądało jak w raju :lol: Musisz koniecznie nam to później pokazać 😎 Gorąco pozdrawiam 😛 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi