Katarzyna Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 A to kilka dzisiejszych fotek z działki :grin: Winogrona nie radze kosztować jest kwaśśśśśśśśśśśśśśne ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Katarzyno widzę,że nawet paulownia rośnie na działce,duża taka...moje te,które są wsadzone to niektórym słońce spaliło listki takie ładne duże,ale żyją i wypuszczają nowe :grin: Cytuj
basga Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 No Kasiu...winogron apetyczny,moja siostra ma też taki ciemny na wsi. Podoba mi się też Barwinek i ....grill-taki masywny. Cytuj
justhi Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Lubię barwinka (mój teraz nie kwitnie :grin: ), u mnie obrasta duże kamienie, które "zamykają" (umacniają) tarasy na skarpie. Winogron w tym roku jest piękny, ale kwaśny i dużo owoców pleśnieje i więdnie. Mamy 6 gat. winogrona i tylko jeden jest słodki. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Doruniu nasza paulownia jak widzisz też jakoś zżółkła :) nie wiem czy te ostatnie chłody są przyczyną, czy może już jesień :grin: bo u Agnieszki też zżółkła ;) Na razie się trzyma zobaczymy co będzie dalej ;) Tam gdzie rosną nowe juki i różyczka, były stare roślinki i Konrad wyciął i puściły nowe :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 U mnie na działce paulownie mają się dobrze,ale pomału rosną,a te które mam w domu to już są spore...jeździmy prawie co dziennie na działkę bo robimy ogrodzenie...już jest część zrobiona,ale zawsze brakuje czasu,żeby skończyć,ale w ten weekend mam nadzieję będzie zrobione,bo mąż ma wolne. Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Doruniu jak dobrze że dodałaś zdjęcia na odchudzaniu, jesteś ładną i sympatyczną osobą, z tego co zauważyłam dasz się od razu polubić. Ja dopiero dzisiaj zauważyłam je. Ja nadal zazdroszczę tym osobom co mają działki, mieszkają na wsi i mają blisko jeziora, tak chętnie bym sobie powędkowała. Ja z działki też mam blisko do wody, jest plaża ale nie ma miejsca na wędkowanie tylko z łodzi. Do łódki bym nie wsiadła bo się boję, dawniej mnie już syn namawiał. Statkiem, wodolotem, rowerem wodnym to owszem. Teraz i tak nie mogę z niczego korzystać ale pomarzyć to jest fajna rzecz. Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Wczoraj posadziliśmy na działce kilka drzewek i krzaków i ogrodzenie już jest gotowe :mrgreen: Jest posadzony jaśmin,ale taki inny niż te wszystkie...2 tuje...leszczyna ogrodowa...borówki,agrest itp :shock: Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Jeszcze zapomniałam dodać zdjęć pieska naszego sąsiada,który zawsze przychodzi jak jesteśmy na działce i jeszcze posadziliśmy kilka lilaków :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Doruniu,ależ wielka ta działka! Zapamiętasz posadzone drzewka czy je popodpisywałaś? Teren troszkę pagórkowaty to na górce masz miejsce na ogromny skalniak :mrgreen: Cytuj
apsik Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Basia ma rację ile tam możesz nasadzić krzewów i drzewek Doruniu.Za kilka lat widok będzie imponujący. :shock: Masz większe pole do popisu niż ja w swoim gospodarstwie bo mi gdzieś ciągle brakuje miejsca :mrgreen: Niejedno bym posadziła ,ale już nie mam gdzie. Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Na razie jeszcze posadzone są takie drzewka i krzewy,które każdy zna,ale potem już przyczepię chyba kartki do tych które zakupimy :mrgreen: Na obrzeżach miasteczka w którym mieszkam jest bardzo duża plantacja,hodowla i nie wiem nawet jak to nazwać,bo ma ponad 10 ha powierzchni z 3,5 różnymi gatunkami i odmianami roślin,drzew,krzewów i tam też można sobie kupić...więc na wiosnę pojedziemy i coś wybierzemy sobie na działkę...tata dzisiaj rozmawiał z właścicielem i pytał o świerk niebieski taki 1/2 metra to mówił,że nie jest drogi to kupię kilka bo mi się one bardzo podobają :shock: O tym miejscu to nawet była relacja w tv.bo oni mają tam bardzo niespotykane okazy i tam przyjmują wycieczki na zwiedzanie nawet,ale ja jeszcze nie byłam,chociaż mam do nich około2 km. :razz: Cytuj
basga Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ja to bym nie wytrzymała by tam nie pójść :mrgreen: no to wiosną poszalejesz w tym ogrodniczym :shock: To jest pewnie jakaś szkółka drzew i krzewów. Iglaki wogóle to są śliczne! Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Tam jest podobno wszystko...nawet baobaby i te różne egzotyczne drzewa...pewnie,że pójdę,ale czy poszaleję to nie wiem bo szaleństwo by drogo kosztowało,ale pewnie troszkę przytargamy na działkę :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi