Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Katarzyno widzę,że nawet paulownia rośnie na działce,duża taka...moje te,które są wsadzone to niektórym słońce spaliło listki takie ładne duże,ale żyją i wypuszczają nowe :grin:

Opublikowano

No Kasiu...winogron apetyczny,moja siostra ma też taki ciemny na wsi. Podoba mi się też Barwinek i ....grill-taki masywny.

Opublikowano

Lubię barwinka (mój teraz nie kwitnie :grin: ), u mnie obrasta duże kamienie, które "zamykają" (umacniają) tarasy na skarpie. Winogron w tym roku jest piękny, ale kwaśny i dużo owoców pleśnieje i więdnie. Mamy 6 gat. winogrona i tylko jeden jest słodki.

Opublikowano

Doruniu nasza paulownia jak widzisz też jakoś zżółkła :) nie wiem czy te ostatnie chłody są przyczyną, czy może już jesień :grin: bo u Agnieszki też zżółkła ;) Na razie się trzyma zobaczymy co będzie dalej ;) Tam gdzie rosną nowe juki i różyczka, były stare roślinki i Konrad wyciął i puściły nowe :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie na działce paulownie mają się dobrze,ale pomału rosną,a te które mam w domu to już są spore...jeździmy prawie co dziennie na działkę bo robimy ogrodzenie...już jest część zrobiona,ale zawsze brakuje czasu,żeby skończyć,ale w ten weekend mam nadzieję będzie zrobione,bo mąż ma wolne.

post-2690-1190282275_thumb.jpg

Opublikowano

Doruniu jak dobrze że dodałaś zdjęcia na odchudzaniu, jesteś ładną i sympatyczną osobą, z tego co zauważyłam dasz się od razu polubić. Ja dopiero dzisiaj zauważyłam je. Ja nadal zazdroszczę tym osobom co mają działki, mieszkają na wsi i mają blisko jeziora, tak chętnie bym sobie powędkowała. Ja z działki też mam blisko do wody, jest plaża ale nie ma miejsca na wędkowanie tylko z łodzi. Do łódki bym nie wsiadła bo się boję, dawniej mnie już syn namawiał. Statkiem, wodolotem, rowerem wodnym to owszem. Teraz i tak nie mogę z niczego korzystać ale pomarzyć to jest fajna rzecz.

Opublikowano

Wczoraj posadziliśmy na działce kilka drzewek i krzaków i ogrodzenie już jest gotowe :mrgreen: Jest posadzony jaśmin,ale taki inny niż te wszystkie...2 tuje...leszczyna ogrodowa...borówki,agrest itp :shock:

post-2690-1191303513_thumb.jpg

post-2690-1191303580_thumb.jpg

post-2690-1191303863_thumb.jpg

post-2690-1191303946_thumb.jpg

post-2690-1191304077_thumb.jpg

Opublikowano

Doruniu,ależ wielka ta działka! Zapamiętasz posadzone drzewka czy je popodpisywałaś? Teren troszkę pagórkowaty to na górce masz miejsce na ogromny skalniak :mrgreen:

Opublikowano

Basia ma rację ile tam możesz nasadzić krzewów i drzewek Doruniu.Za kilka lat widok będzie imponujący. :shock: Masz większe pole do popisu niż ja w swoim gospodarstwie bo mi gdzieś ciągle brakuje miejsca :mrgreen: Niejedno bym posadziła ,ale już nie mam gdzie.

Opublikowano

Na razie jeszcze posadzone są takie drzewka i krzewy,które każdy zna,ale potem już przyczepię chyba kartki do tych które zakupimy :mrgreen: Na obrzeżach miasteczka w którym mieszkam jest bardzo duża plantacja,hodowla i nie wiem nawet jak to nazwać,bo ma ponad 10 ha powierzchni z 3,5 różnymi gatunkami i odmianami roślin,drzew,krzewów i tam też można sobie kupić...więc na wiosnę pojedziemy i coś wybierzemy sobie na działkę...tata dzisiaj rozmawiał z właścicielem i pytał o świerk niebieski taki 1/2 metra to mówił,że nie jest drogi to kupię kilka bo mi się one bardzo podobają :shock: O tym miejscu to nawet była relacja w tv.bo oni mają tam bardzo niespotykane okazy i tam przyjmują wycieczki na zwiedzanie nawet,ale ja jeszcze nie byłam,chociaż mam do nich około2 km. :razz:

Opublikowano

Ja to bym nie wytrzymała by tam nie pójść :mrgreen: no to wiosną poszalejesz w tym ogrodniczym :shock: To jest pewnie jakaś szkółka drzew i krzewów. Iglaki wogóle to są śliczne!

Opublikowano

Tam jest podobno wszystko...nawet baobaby i te różne egzotyczne drzewa...pewnie,że pójdę,ale czy poszaleję to nie wiem bo szaleństwo by drogo kosztowało,ale pewnie troszkę przytargamy na działkę :mrgreen: