ulinek77 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Zupa z serkami topionymi ta zupka nie jest trudna, a co ważne bardzo szybko można ją przygotować. Zaręczam, że będzie smakować wszystkim, nawet niejadkom. Składniki: - około pół kg mielonego, chudego mięsa / wieprzowe lub drobiowe/ - 2 litry wody - 3 cebule - mrożona, chińska mieszanka warzywna - 4 kostki bulionu warzywnego - 3 serki topione / Hochland / Mięso i warzywa podsmażyć, każde oddzielnie. Do wody wrzucić kostki rosołowe i zagotować, potem dodać warzywa. Na końcu doprawić serkami topionymi, które należy roztrzepać z odrobiną wywaru. To danie w jednym garnku pasuje nawet na rodzinne imprezy typu komunie, chrzciny czy też wesela. Polecam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Robię podobną zupkę,ale ze zwykłego mięska pokrojonego w kostkę...następnym razem spróbuję z mielonym...szybciej się zrobi,a smaczna pewnie będzie tak samo jak z mięskiem pokrojonym w kostkę :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.