Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI -1 kg buraków -1 kg cebuli -1 kg kabaczka lub cukini -1 szklanka octu 10% -3/4 szklanki oleju -1 szklanka cukru -1 łyżka soli -kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego -3 liście laurowe Buraki ugotować,obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę. Kabaczek lub cukinie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,grubej. Olej,ocet i resztę składników zagotować.Dodać cebulę i chwilę pogotować. Dodać kabaczek i buraki.Gotować 5 minut.Kłaść do słoików i pasteryzować 8 minut. PYSZNIUTKIE

  • 2 lata później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Zachowało mi się jeszcze kilka słoiczków z 2009 roku, wczoraj otworzyłam jeden słoik, i buraczki przepyszne. Smakują nawet wybrednym, polecam :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.