Jolcia Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 SKŁADNIKI -1 kg buraków -1 kg cebuli -1 kg kabaczka lub cukini -1 szklanka octu 10% -3/4 szklanki oleju -1 szklanka cukru -1 łyżka soli -kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego -3 liście laurowe Buraki ugotować,obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę. Kabaczek lub cukinie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,grubej. Olej,ocet i resztę składników zagotować.Dodać cebulę i chwilę pogotować. Dodać kabaczek i buraki.Gotować 5 minut.Kłaść do słoików i pasteryzować 8 minut. PYSZNIUTKIE Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Sałatka zrobiona i teraz "leżakuje" w piwnicy. Jolu dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Cieszę się Dorotko,że skusiłaś się na buraczki.Ja robię z potrójnej porcji bo muszę obdarować siostrę. Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zachowało mi się jeszcze kilka słoiczków z 2009 roku, wczoraj otworzyłam jeden słoik, i buraczki przepyszne. Smakują nawet wybrednym, polecam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.