wiola344 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 :mrgreen: Jeśli chce aby wiśnie były całe to zabardzo ich nie ugniatam w słoiku i wsypuje tyle cukru aby ich nie było widać ,jak na kompot to troche ugniatam aby jak najwięcej weszło i wtedy tak samo zasypuje cukru tyle ile się zmieści,kompot jest dość słodki niemusze juz dosładzać :razz: Cytuj
Beti 1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja wiśnie dryluję i wkładam do zamrazarki , gdy potrzebuję do placka wyjmuję i na noc zasypuję cukrem. Cytuj
renigliwice Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Do odcedzonego soku dodajemy cukier w proporcji: 1 litr powstałego soku-1 kg cukru i zagotowujemy. Zalewamy wrzącym sokiem wiśnie i odstawiamy do następnego dnia na 12 godz. Czynnośc gotowania soku i zalewania nim wiśni powtarzamy przez 3 dni. Na trzeci dzień wiśnie wkładamy do czystych słoików, zalewamy sokiem i słoiki pasteryzujemy 10 min Czy dobrze rozumiem, że zalewę należy zagotowywać sześciokrotnie w ciągu trzech dni i zalewać nimi wiśnie? Czekam Iwonko na odpowiedź. Cytuj
iwona30 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Nie sześciokrotnie tylko przez trzy dni.Czyli np:dzisiaj, jutro i pojutrze następnie wkładasz do słoików i pasteryzujesz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.