Katarzyna Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Iwonko obiecuję że jak tylko Mama zrobi to zaraz wszystko opowiem. Mama nie posiada komputera, więc będę łącznikiem dobrych ( na pewno) wiadomości. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :P Cytuj
ptysza Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 witam was serdecznie. Ja jestem nowa na tym forum i wogóle zielona w sprawach kuchni :grin: Wczoraj upiekłam ten chlebek i kurcze o dziwo wyszedł mi pyszny. Naprawde. Więc info dla dziewczyn, które boją się, że nie dadzą rady :grin: DACIEEE !! :grin: dziekuję za przepis Cytuj
iwona30 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Cieszę się że chlebek wyszedł, on naprawdę jest bardzo dobry i długo zachowuje świeżość. Cytuj
ptysza Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 z tą długością to nie przesadzajmy :grin: u mnie na pewno tydzień nie wytrzyma :grin: 2 dni i już po nim :grin: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Tak zachwalacie ten chlebek, że musze sie na niego skusić, tym bardziej, że od jakiegoś czasu sama piekę chlebki. Ziemniaczanego nie próbowałam. Bardzo mnie zachęcają zdjęcia Kasi i po prostu MUSZĘ spróbować, :grin: :grin: pozdrawiam, dziękuję :grin: Cytuj
Jolanta Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Super chlebek! Dla takich ludzi ktorzy mieszkaja za granica to rewelacja :) .Tylko mam pytanko czy ciasto podczas wyrabiania ma sie kleic do reki bo wlasnie tak mialam,czy moze tak jak przy kazdym drozdzowym ma odstawac od reki.A i jeszcze jedno troche mi opad :( moze to bylo powodem.Dlatego pytam bo pieklam pierwszy raz chleb,a chce go piec czesciej bo bardzo nam smakowal.Pozdrawiam i czekam na wskazowki. :lol: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
iwona30 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam Cie Jolu wszystko zależy od mąki jaką się używa jeśli będzie się kleiło ciasto to wystarczy dodać troszkę mąki aż przestanie się lepić ale nie zadużo żeby nie było ciasto za twarde, a nie trzeba tego chlebka długo wyrabiać jak ciasta drożdżowego wystarczy że składniki się dobrze połączą. Cieszę się bardzo że chlebek Tobie i twojej rodzince smakuje. Pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dzieki Iwonko za odpowiedz wlasnie bede go piekla bo przyjezdzaja rodzice mojego meza w weekend i chce sie popisac :) . co potrafie. A co zrobic zeby nie opadl moze go tak szybko nie wyciagac z piekarnika.Pozdrawiam :( Cytuj
annu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wylada przepysznie :grin: Czyli dzis lub jutro bede z coreczka piec chlebek :P Dziekujemy za przepis Cytuj
iwona30 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jolu może tym razem nie opadnie, trzymaj go w piekarniku tak żeby był ładnie przerumieniony. Życzę udanego wypieku i koniecznie daj znać jak wyszedł. Cytuj
Dora35 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a mój chlebek jest właśnie w piekarniku mam nadzieje ze mi sie uda bo naprawde smakowicie wygląda :grin: Cytuj
Dora35 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 dziś rano odkroiłam kromeczke tego chlebka poprostu pyszności z masełkiem i mleczkiem szczerze polecam naprawde pycha :grin: Cytuj
mm35 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Upiekłam chlebek i myślę, że taki sobie. Następnego dnia chyba smaczniejszy. Spróbuję jeszcze raz, ale zdecydowanie mniej cukru a więcej soli. Te wszyskie ochy i achy trochę przesadzone, ale może smakować. :) Cytuj
mm35 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Upiekłam chleb po raz kolejny. Duża różnica :) . Mniej cukru i więcej soli. Córka go uwielbia. pasuje nawet do wędliny.:) Nie wysycha i długo jest świeży.:D Polecam. Daję"5" :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi