jolamyszka Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 2 szklanki mąki 50 dag twarogu 3 jaja 2-3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolna esencja zapachowa szczypta soli tłuszcz do smażenia Twaróg zemleć w maszynce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wilgotnymi rękami formować kulki i wkładać do garnka z mocno rozgrzanym tłuszczem, zrumienić z obu stron. Usmażone pączki odsączyć na bibułce i posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.