Dorunia Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ciasto: -1/2 kostki drożdży -3/4szk.ciepłej wody -3 szk.mąki 6-7 łyżek oleju -łyżeczka płaska cukru -szczypta soli Wszystkie składniki oprócz mąki i oliwy połączyć,jak już są połączone to dodać mąkę i wyrobić i na końcu dodać olej...jak już jest ciasto wyrobione to rozwałkować ciasto na około 1/2 cm.i wyłożyć na niego farsz. u nas był farsz taki jak na kotlety mielone i potem zwinięte w roladę i pokrojone na kawałki i ułożone na blaszce przecięciem do góry i pod koniec pieczenia posypane startym serem. SMACZNEGO!!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Doruniu bardzo apetycznie wygląda ten torcik. :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Jolciu,a smakuje jeszcze lepiej niż wygląda....to połączenie to poezja...można do tego ciasta użyć każdego farszu...moja przyjaciółka używa nawet bigosu jak już nikt go nie chce zjeść,a w tym cieście to pytają co to za przysmak jest,że takie smaczne :razz: Cytuj
kate_76 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 wyglada bosko i pewnie tak smakuje! Cytuj
Dora35 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 wspaniały ten torcik aż ślinka leci napewno go w przyszłości wypróbuje Cytuj
renigliwice Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Smakowite te torciki! Podobne do mojego https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry31409. Następnym razem zrobię go na cieście drożdżowym. Wypróbuję ten sposób. A przy okazji przekaż proszę pozdrowienia swemu mężowi, który nie boi się kulinarnych eksperymentów. :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Witaj Reniu!!! Dziękuję za pozdrowienia dla męża...on ten torcik robił na wzór Twojego tylko ciasto i farsz inne,ale zapewniam równie smaczne :mrgreen: Pozdrawiam :razz: Cytuj
figiel Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam .Mam pytanie, czy to ciasto drożdżowe smarujemy koncentratem ,przed położeniem farszu? bo tak widzę na zdjęciu. Pozdrawiam! Cytuj
figiel Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 E ,coś mi słabo idzie z wysyłaniem postów,mam nadzieję ,że się wprawię :grin: . Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Tak masz rację...przed położeniem farszu na ciasto najpierw smarujemy koncentratem pomidorowym z przyprawami i na to farsz. Pozdrawiam :grin: Cytuj
figiel Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Dzięki za szybką podpowiedż .Jutro mam zamiar zrobić ten torcik.Myślę ,żę zasokczę moich gości.Pozdrawiam serdecznie-Dorota. :grin: :grin: :grin: Cytuj
minia51 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Doruniu, czy do farszu mięsnego dodajesz namoczoną bułkę? Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja nie dodaję namoczonej bułki tylko bułkę tartą,ale jak masz swój sprawdzony przepis na farsz mięsny to możesz go zrobić i reszta jak w przepisie,jak zdecydujesz się zrobić ten torcik to napisz proszę jak smakował :grin: Pozdrawiam :grin: Cytuj
minia51 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Dziś robię nutellę. Może jutro zrobię torcik bo tak apetycznie wygląda, mniam.Podobne ciasto robię na pizzę.I tu Cię pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.