figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Gotowy torcik ,który nazwłam roladkami drożdżowymi . Goście byli zachwyceni, musiałam piec drugi. Do farszu dodałam pieczarki ,wcześniej podsmażone z cebulą .Polecam ten przepis. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Mniam, zainteresował mnie ten przepis - koniecznie wypróbuję - smacznie wygląda i pewnie tak samo smakuje, mam go już wydrukowanego. Trzymajcie kciuki, pozdrawiam, :( Cytuj
figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witaj ! Torcik jest bardzo łatwy do wykonania...smakuje rewelacyjnie .Ciasto drożdżowe mięciutkie.Farsz przyprawić trochę ostrzej ,bo część tych smaków wchłonie ciasto.Ciasto oczywiście z dodatkiem soli.Piekłam zaraz drugi , dla córki ..na wynos :lol: :-D :lol: .Powodzenia,pozdrawiam serdecznie :( :) :lol: Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Bardzo się cieszę,że torcik smakował...farsz można robić jaki tylko ma się życzenie,bo każdy do tego pasuje. Pozdrawiam :( Cytuj
Basia K Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Doruniu,jak dlugo piecze sie ten torcik? Jak zwykle przed kazda impreza mam burze mózgu jesli chodzi o wybór "menu". Mozna przygotowac go wczesniej,a potem przed podaniem upiec? Drozdzy ma byc pól kostki z takiej 10dkg-owej? Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Basiu,po 20-30 min zajrzyj do piekarnika i zobacz,czy już jest gotowy...ja nie piekłam dłużej niż 30 minut,ale piekarniki są różne więc lepiej sprawdzić...drożdży ma być 1/2 kostki 10 dekowej,a co do przygotowania wcześniej to nie wiem,ale to jest ciasto drożdżowe i ono urośnie mocno jak będzie stało długo,ale to jest tak prosty przepis,nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie tylko po zagnieceniu go od razu wałkuje się i nakłada farsz,to przed przyjściem gości zdążysz zrobić. Pozdrawiam :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Dorunia mam pytanka: ile mięsa na ta porcje ciasta? czy zamiast wody mozna dać mleko do ciasta? Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zuziorku na tę porcję ciasta potrzeba 1/2 kg.mięsa mielonego,a do ciasta ja nigdy nie dodawałam mleka tylko wodę,ale możesz spróbować bo na pewno też będzie dobre. Pozdrawiam :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Dziękuję za odpowiedz. W ostatnim czasie często robie torcik Reni, a jest podobny do Twojego. Mała zmiana w cieście dobrze mu zrobi. Jutro podzielę się spostrzeźeniami. Pozdrawiam Cytuj
AnnaK Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Gotowy torcik ,który nazwłam roladkami drożdżowymi . Goście byli zachwyceni, musiałam piec drugi. Do farszu dodałam pieczarki ,wcześniej podsmażone z cebulą .Polecam ten przepis. A co z drożdżami ? Nie trzeba ich wcześniej rozrobić do wyrośnięcia? Cytuj
figiel Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Nie wiem ,jak autorka przepisu ,ale ja wcześniej rozrobiłam :P . Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 mój mąż i ja również po rozrobieniu nie zostawiamy drożdży do wyrośnięcia tylko jak rozmieszamy to od razu dodajemy resztę składników i wałkujemy i potem postępujemy dalej jak w przepisie :P Cytuj
Gość teresar Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 witam właśnie dzisiaj będę ten torcik robić juz mi cieknie ślinka :mrgreen: Cytuj
Agusia Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Dorunia mam pytanko a wlasciwie nawet 2! Primo: czy drozdze tak po prosstu wkruszasz do ciasta i wszystko razem wyrabiasz? Secundo: Czy moge uzyc drozdzy suszonych jesli tak to ile? Z gory dziekuje za odpowiedz! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi