Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Mniam, zainteresował mnie ten przepis - koniecznie wypróbuję - smacznie wygląda i pewnie tak samo smakuje, mam go już wydrukowanego. Trzymajcie kciuki, pozdrawiam, :(

Opublikowano

Witaj ! Torcik jest bardzo łatwy do wykonania...smakuje rewelacyjnie .Ciasto drożdżowe mięciutkie.Farsz przyprawić trochę ostrzej ,bo część tych smaków wchłonie ciasto.Ciasto oczywiście z dodatkiem soli.Piekłam zaraz drugi , dla córki ..na wynos :lol: :-D :lol: .Powodzenia,pozdrawiam serdecznie :( :) :lol:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Doruniu,jak dlugo piecze sie ten torcik? Jak zwykle przed kazda impreza mam burze mózgu jesli chodzi o wybór "menu". Mozna przygotowac go wczesniej,a potem przed podaniem upiec? Drozdzy ma byc pól kostki z takiej 10dkg-owej?

Opublikowano

Basiu,po 20-30 min zajrzyj do piekarnika i zobacz,czy już jest gotowy...ja nie piekłam dłużej niż 30 minut,ale piekarniki są różne więc lepiej sprawdzić...drożdży ma być 1/2 kostki 10 dekowej,a co do przygotowania wcześniej to nie wiem,ale to jest ciasto drożdżowe i ono urośnie mocno jak będzie stało długo,ale to jest tak prosty przepis,nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie tylko po zagnieceniu go od razu wałkuje się i nakłada farsz,to przed przyjściem gości zdążysz zrobić. Pozdrawiam :grin:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zuziorku na tę porcję ciasta potrzeba 1/2 kg.mięsa mielonego,a do ciasta ja nigdy nie dodawałam mleka tylko wodę,ale możesz spróbować bo na pewno też będzie dobre. Pozdrawiam :grin:

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedz. W ostatnim czasie często robie torcik Reni, a jest podobny do Twojego. Mała zmiana w cieście dobrze mu zrobi. Jutro podzielę się spostrzeźeniami. Pozdrawiam

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gotowy torcik ,który nazwłam roladkami drożdżowymi . Goście byli zachwyceni, musiałam piec drugi. Do farszu dodałam pieczarki ,wcześniej podsmażone z cebulą .Polecam ten przepis.

A co z drożdżami ? Nie trzeba ich wcześniej rozrobić do wyrośnięcia?
Opublikowano

mój mąż i ja również po rozrobieniu nie zostawiamy drożdży do wyrośnięcia tylko jak rozmieszamy to od razu dodajemy resztę składników i wałkujemy i potem postępujemy dalej jak w przepisie :P

  • 4 miesiące temu...
Gość teresar
Opublikowano

witam właśnie dzisiaj będę ten torcik robić juz mi cieknie ślinka :mrgreen:

Opublikowano

Dorunia mam pytanko a wlasciwie nawet 2! Primo: czy drozdze tak po prosstu wkruszasz do ciasta i wszystko razem wyrabiasz? Secundo: Czy moge uzyc drozdzy suszonych jesli tak to ile? Z gory dziekuje za odpowiedz!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.