grumko Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Sorbet z czarnych jagód Składniki : 2 szklanki przebranych czarnych jagód 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1 szklanka soku z pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny Jagody wsypać do garnka, dodać pozostałe składniki, zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu trzymać na małym płomieniu 10 minut. Wystudzić, oziębić w lodówce. Przelać do metalowego pojemnika, wstawić do zamrażalnika do czasu aż masa zestali się (nie powinna być całkowicie zamrożona) Wyjąć z zamrażalnika, zmiksować w malakserze lub ubijać mikserem na gładką masę. Przełożyć do metalowego pojemnika, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godziny lub na noc. Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika na 15-30 minut lub do lekkiego rozmrożenia. Można podawać z bitą śmietaną i owocami. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.