grumko Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Kotlety z kapusty Składniki: pół kilograma kapusty białej lub włoskiej 25 dag pieczarek, cebula, 3 jajka, łyżka mąki, 2-3 łyżki kaszy mannej, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki masła, 2 łyżki natki pietruszki, cukier, sól, pieprz Kapustę pokroić na kawałki, obgotować w osolonym i lekko ocukrzonym wrzątku. Odcedzić, odsączyć. Pieczarki umyć, obrać, posiekać i podsmażyć na połowie masła z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą. Kapustę i pieczarki zemleć w maszynce. Dodać 2 jaja, natkę pietruszki, mannę i wyrobić na kleistą masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety, spłaszczać nożem, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć, przyrumieniając z obu stron. Podawać z kaszą na sypko. Smacznego!! Cytuj
Pączuszek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Popieram bardzo dobre kotlety, ja często robię , takie gdy zostanie środek kapusty od gołąbków. Ladne duże liście zabieram do gołąbków a z reszty kotlety z kapusty. Smacznego. Cytuj
an69 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Polecam również, dzisiaj miałam okazję spróbować i są naprawde pyszne, delikatne i mimo,że zrzucam zbędne kg, (już -6 ) to zjadłam tego kotlecika ze smakiem. Bardzo tani obiad,na te dni, przed wypłatą:)szczególnie... Bardzo podoba mi sie forma prezentowania przepisów przez Ciebie, przepisik i myk..zdjęcie,naprawdę .Klasa. Ania Cytuj
Justyna.K Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 wydrukowałam przepis sobie i bratowej i dziś dostałam sms - a od bratowej kotleciki pyszne bardzo je chwaliła.Muszę je niedługo zrobić. :?: pozdrawiam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi