iwona30 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Składniki: Ciasto: 3 całe jajka 3 szkl. mąki 1 szkl. cukru pudru 1 margaryna 2 łyżeczkiprosku do pieczenia 2 łyżki śmietany Zagnieść ciasto podzielić na dwie części i włożyć do lodówki. Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę tak aby były nakryte boki, spód nakłuć widelcem i posypać kaszą manną, można dać świeże jabłka około 2 kg starte na tarku albo dżem z jabłek. Jeżeli dajemy świeże jabłka to warstwami kładziemy i posypujemy cukrem i cukrem waniliowym i tak na przemian aż się skończą jabłka,gotujemy budyń potrzeba 3 małe budynie waniliowe ugotowane w 1 litrze mleka gotować według przepisu na opakowaniu i wykładamy ciepły budyń na jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta, robimy dziurki widelcem smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w tem. 200 st. około 1 godziny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.