elunia.o Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Dziękuję za podpowiedzi.Myślę, że już wiem w czym problem- masę podgrzewałam na zbyt dużym ogniu, bo masło zawsze daję śmietankowe. Jeszcze jedno, jak długo gotujecie masę? Cytuj
Jolanta Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Eluniu tej masy sie nie gotuje!!! Podgrzewac tylko do momentu rozpuszczenia sie skladnikow.Pozdrawiam ;) . Cytuj
JustynaZ Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Wczoraj właśnie wykorzystałam przepis na podaną polewę do murzynka z kokosem, jest bardzo, bardzo dobra. Lśniąca, a co najważniejsze ładnie się kroi i nie przylega do noża, jak większość polew. Polecam! ;) ;) Z pozdrowieniami..... ;) Cytuj
boza Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Upieklam pare dni temu piernik i oblalam go pozniej polewa z twego przepisu,wyszla wspaniale chociaz z braku smietany uzylam jogurt naturalny.Polecam Cytuj
wiola344 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Polewa wyśmienita ,użyłam jej do polania biedronki i jest naprawde lśniąca i co najważniejsze nie przykleja sie do noża podczas krojenia ,polecam. :P Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Justynko,Bozo,Wiolu coz moge powiedziec....tak sie ciesze ze robicie moja polwe hura hura :-( .Uwiezcie mi ze ja innejnie robie tylko ta naprawde nadaje sie na kazdy wypiek.Gorace pozdrowionka!!! Cytuj
KIKI Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 DZIEKI jOLU. NARESZCIE PORZADNY PRZEPIS NA POLEWę. DOTYCHCZASOWE ZAWSZE MI SIE KRYSTALIZOWALY. WYKORZYSTAM NA 100% Cytuj
Justyna.K Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Jolu czy ta polewa nadaje się na biszkopta ??? Czy ktoś może robił??? Potrzebuję szybkiej odpowiedzi jutro rano robię tort do syna koleżanki więc to dla mnie ważne !!!!!!!!! Czy zamiast śmietany można dodać mleko?? Pozdrawiam Cytuj
Jolanta Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Justynko ta polewa nadaje sie na biskopt a nie probowalam z mlekiem mysle nie ryzykuj tylko daj smietane.Powodzenia :-) Cytuj
denega Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja robiłam z mlekiem skondensowanym i wychodzi super. Ten przepis jest fantastyczny. Kiedyś robiłam polewę do murzynka z żółtkami i to się długo ścinało. Ta polewa jest błyskawiczna, świetnie się rozsmarowuje i jest smaczna nawet bez ciasta.Też polecam :D Cytuj
broker Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Zamiast masła, dodałem margarynę do pieczenia i wyszła super polewa :) Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Jolu ta polewa jest rewelacyjna, robiłam ją już kilka razy i zawsze wychodziła super :D Teraz zrobiłam ją do polania Ptysia: Dziękuję za przepis i pozdrawiam Cię :roll: Cytuj
OtoJa Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Polewa pyszna, ja zamiast śmietany dałam mleka i też dobre :( Idealnie pasuje do babki. Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam, podnoszę przepis na super polewę, na Wielkanoc będzie jak znalazł - do polania babki, sernika czy mazurka :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.