ala-z Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 -kurczak (najlepsze są porcje udźca ) -2 szk. ryżu -4,5 szk. wody -paczka mrożonek HORTEXU ( kalafior, marchewka,groszek, brukselka ) Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego zalać wodą i posolić do smaku. Na ryż wyłożyć mrożone warzywa ja dodaję jeszcze marchewkę bo w mrożonkach pakowanych jest jej mało a czasami kalafior żeby było więcej warzyw. Porcje kurczaka przyprawić np. vegetą i złocistą przyprawą do kurczaka "KAMIS" i usmażyć. Usmażone porcje ułożyć na warzywach, na kurczaka położyć trochę masła, przykryć i piec w piekarniku 1800 ok. 1.40 - 1.50 . Jest małopracochłonnę a b. dobre. Ryż po upieczeniu najlepiej nakładć łyżką do lodów razem z warzywkami bo się połączą podczas pieczenia. :razz: Cytuj
Emka Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Znam to danie jest naprawdę dobre. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.