Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2,5 szklanki mąki 25 dag margaryny 1 szklanka śmietany 2-3 łyżki cukru pudru cukier waniliowy Margarynę posiekać dokładnie z połową mąki i szybko zagnieść ciasto. Drugą połowę mąki połączyć ze śmietaną w miseczce, bo ciasto jest rzadkie. Odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie oba ciasta łączyć ze sobą zagniatając je. Po uzyskaniu jednolitego ciasta schłodzić ponownie przez ok. 30 min. Ciasto rozwałkować na grubość do 2 mm, pokroić i uformować tak jak faworki. Ułożyć na blachę nie posmarowaną i piec w temp. 200*C-220*C na jasny kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Opublikowano

bardzo lubie faworki ale takich pieczonych na blasze jeszcze nie jadłam musze wypróbować je w najbliższym czasie wszystkie twoje ciasta Ino są przepyszne więc to też takie musi być pozdrawiam

Opublikowano

Iwonko dziękuję że udzieliłaś odpowiedzi, ja dopiero teraz usiadłam do komputera. Edytko ja napisałam że formować jak faworki, na faworki mówi się jeszcze chrust, a u nas nawet mówiliśmy chruściki. Pozdrawiam

Opublikowano

fajny przepisik nie jadłam jeszcze faworków pieczonych na blasze ciekawe jak smakują :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.