iwona30 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 ANANASY Z CUKINI. SKŁADNIKI: 2,5 KG OBRANEJ CUKINI 80 DKG CUKRU 2 ŁYŻECZKI PŁASKIE KWASKU CYTRYNOWEGO WYKONANIE: CUKINIE POKROIĆ W KOSTKE DOŚĆ GRUBĄ, POSYPAĆ CUKREM I KWASKIEM WYMIESZAĆ, ZOSTAWIĆ NA NOC W CHŁODNYM MIEJSCU. NA DRUGI DZIEŃ GOTOWAĆ 20 MINUT ( NIE ROZGOTOWAĆ). DAĆ DO SŁOIKÓW I PASTERYZOWAĆ. SMACZNEGO. Cytuj
krynia1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Mam jedno pytanko tylko - czy zamiast cukinii można użyć kabaczka? Niby podobne ale zastanawiam się czy będzie podobnie smakowało :-D Cytuj
iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Nie wiem musiałabyś spróbować bo ja robiłam z cukinii. Cytuj
krynia1 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 OK! W takim razie spróbuję i się przekonam. Dam znać czy warto zrobić zamianę z cukinii na kabaczka. Pozdrawiam :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Na tą ilość cukini radzę dodać nie całe dwa małe opakowania cukru waniliowego i dwa goździki, mam trochę inny sposób wykonania w zalewie. Cytuj
krynia1 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dziękuję Ino za radę. Właśnie zamierzam wypróbować z cukrem waniliowym i goździkami. Aha i spokojnie można zamieniać cukinię na kabaczka jeśli komuś -tak jak u mnie ;) - obrodziły właśnie kabaczki. Wychodzi bardzo smaczny "anansek" z tego. Wiem, bo zrobiłam i oczywiście od razu próbowałam jak smakują :) Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Krynia jak ja robiłam to w zalewie i podałam przepis jest w"Problemy w kuchni", co można zrobić z kabaczka i cukini. Pozdrawiam Cytuj
ela52 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Halinko bardzo prosze o podanie przepisu na ananasa z cukini.Prosze o szybka odpowiedz. Goraco pozdrawiam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Elu przepis na ananasa z cukini znajdziesz TUTAJ Pozdrawiam ;) Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 robilam kiedys, ale sie ciesze... odnalazlam przepis, o ktorym zapomnialam. zrobie koniecznie, niech tylko cukinia do mnie dojedzie, a to juz nie dlugo bo juz w sobote :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi