karotka Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ;-) 25 dag maku 2 szkl. cukru 2 łyżki bułki tartej 5 jajek 6 łyżek grysiku c. waniliowy 1 łyżka pr. do pieczenia 40 dag jabłek (kwaśnych,potrzeć na grubych oczkach) olejek migdałowy 3/4 kostki margaryny bakalie + kokos 2 szkl. mąki MASA 1 jajo 1 ćwiartka kostki margaryny 1/2 szkl. cukru cukier waniliowy Mak zmielić sparzyć gorącą przegotowaną wodą. Żółtka utrzeć z cukrem. Masrgarynę roztopić, ostudzić. Do jajek dodawać stopniowo mąkę i margarynę, grysik, ubite białka,pr. do pieczenia, c. waniliowy, a na końcu jabłka przetarte, bakalie z kokosem i mak. Upiec. Następnie zrobić krem. Ciasto po wystygnięciu przekroić na pół i dodać krem. przykryć a na wierzch posypać kokosem. Smacznego Cytuj
ottawa Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ciasto makowo-jabłkowe: przy wykonywaniu ciasta, autor podaje "mąkę", ale chciałam zauważyć, że w przepisie jej nie ujął, czyli nie wiadomo jak i ile tej mąki się dodaje...niech autor teraz to sprecyzuje! pozdrawiam Jola Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.