zakalec Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Skladniki: - 1.5 litra wodki - 1 kg wisni - 1 kg cukru Zalac 1 kg wisni - 1/2 litra wodki i odstawic na 30 dni. Po 30 dniach odlac sok do butelki, a wisnie wydrylowac. Zasypac wydrylowane wisnie 1kg cukru i znow odstawic na 30 dni. Po 30 dniach wyjac wisnie i rozpuscic cukier (jezeli sie jeszcze nie rozpuscil). Dolac poprzednie 1/2 litra wodki z wisni i dodac jeszcze litr wodki. Wisnie mozna uzyc do wypiekow itp. Z przepisu wychodza 4 butelki wisniowki. Moje wisnie wlasnie sie spirytusuja, ale przepis jest sprawdzony przez babcie - sama probowalam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.