Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skladniki: - jagody - maka - mleko - cukier - sol - smietana Przygotowanie: Smietane pocukrzyc do smaku. Zarobic ciasto do pierogow z maki i goracego (tak zeby nie parzylo) mleka (ewentualnie wody). Jagody delikatnie wymieszac z cukrem (do smaku). Formowac pierogi z dosc grubo rozwalkowanego ciasta i wrzucac na osolony wrzatek. Gotowac od wyplyniecia 3-5 min. Podawac polane smietana.

post-4778-1184267153_thumb.jpg

post-4778-1184267171_thumb.jpg

Opublikowano

Jak bylam w zeszlym roku na Mazurach,tak mnóstwo bylo pieknych jagód,ze grzechem byloby ich nie zbierac....Czesc jedlismy tak bez niczego,a potem "wzielo" mnie na pierogi.... Wyobrazcie mnie sobie w kampingu walkujaca ciasto na pierogi za pomoca butelki po........piwie :-D :-D Ale jakie te pierogi byly pyszne!!!!!!

Opublikowano

Zakalec ale narobiłas mi chętki na pierogi. No cóz trzeba rączki zakasać i brać się do roboty. Ja pierogi z jagodami podaje polane bułeczką zasmażaną na maśle.

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

właśnie wyobraziłam sobie Ciebie z ta butelką i dostałam takiej śmiechawy że prawie oplulam monitor :grin: no ale cóż jak wielka ochota to czas kleic :grin: pozdrawiam

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Podnoszę temat bo wczoraj byliśmy na jagodach,chciałabym zrobić mięciutkie pierogi jakiego przepisu użyć myślałam o przepisie Joli na pierogi z mięsem czyli tego przepisu na ciasto-poradźcie proszę. :D

Opublikowano

Chyba już wiem zrobię z przepisu Joli i dodam trochę drożdzy jak radzi Basga,ktoś tez radził proszek do pieczenia może ktoś próbował tak robić?

Opublikowano

Ja robie tak samo jak figiel i zawsze sa dobre!A oprocz tego,ze dodaje odrobinke oleju do ciasta ,to troszeczke tez dolewam do gotujacej sie wody.

Opublikowano

No i zrobiłam dałam troszkę tych drożdży i podrosły w garnku ale nie były takie mięciutkie jak myślałam-może to od mąki zależy.Zjedliśmy ale chyba się kiedyś wproszę do której z was żeby mieć porównanie. :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.