ina12 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dzisiaj robiłam zaprawy i szkoda że dopiero teraz mogłam usiąść do komputera bo bym się dowiedziała o modyfikacji, musztardę też zrobiłam z potrójnej porcji. Trudno, wypróbuje z 1 kg. ogórków. Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ciekawa jestem, jak będzie smakować ta musztarda zrobiona z cukinii. Właśnie odsączam ją na sicie. Napiszę później, co z tego wyszło. ;) Cytuj
iwona30 Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Reniu napisz koniecznie co z tego wyszło, bo ja w tym roku mam patisony może bym spróbowała zrobić bo jak narazie to robiłam tylko z ogórków. Cytuj
bernadettt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Mam pytanie,może głupie ale...Jaki kolor ma tak uzyskana musztarda?Zaciekawił mnie ten przepis i chciałabym zrobić.Czy mogłybyście wstawić fotkę?Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie ;) Cytuj
iwona30 Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Kolor jest taki lekko zielony nie mam jak wstawić fotki może ktoś kto robił to wstawi. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Wstawiam zdjęcie tej musztardy: Na zdjęciach jest ta zrobiona z cukinii jeszcze przed zapasteryzowaniem słoiczków. Zrobiłam również musztardę z ogórków. Prawie wcale nie różnią się smakiem, dlatego z powodzeniem można ją także robić z cukinii. Mi smakuje. Zobaczymy, jak będzie smakować zimą, po dłuższym przechowywaniu. Bardzo dziękuję za przepis i pozdrawiam. Ja również wstawiam 5. ;) ;) ;) Cytuj
grumko Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ja zrobiłem wczoraj tylko, że z połowy ilości, gorczycę zmieliłem no i pasteryzowałem. poza tym reszta jak z przepisu Iwony 30. degustacja jeszcze przede mną ;) w załączeniu fotka zrobiona przed pasteryzowaniem. pozdrówki! Cytuj
grumko Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 w sobotę na śniadanie testowałem musztardę z kanapkami i ciśnie mi się na usta tylko jedo słowo: ZAJEBISTA!! zjedliśmy prawie cały słoiczek. dałem też skosztować mojej mamie, która jest bardzo tradycyjna jeśli chodzi o gotowanie i była również zachwycona. wzięła przepis i już sobie zrobiła, co mnie zszokowało;) Iwono 30 dzięki za przepis! a ja ze swojej strony rewanżuję się przepisem na suflet pomidorowy, bo Ci go swego czasu obiecałem. pozdrawiam Andrzej Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Fajnie Reniu że się skusiłaś zrobić musztardę ja spróbuje zrobić z patisonów zobacze co wyjdzie. Grumko cieszę sie bardzo że musztarda smakuje, ona ma taki inny smak. Dziekuję za przepis na suflet spróbuje może mi wyjdzie. Pozdrawiam Iwona. Cytuj
bernadettt Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zrobiłam tydzień temu tą musztardę.Wyszło mi 5 słoiczków z przecieru pomidorowego.Mojej rodzince nie smakuje,przyzwyczaili się do kupnej i tyle.Żałuję,że nie zmieliłam gorczycy tak jak grumko,mojego męża denerwują te "kuleczki".Natomiast mi baaardzo posmakowała.Jest inna,naturalna,ja wystawiam jej 6.Następnym razem zrobię z mieloną gorczycą i dodam troszkę cukru.Myślę,że i rodzinka się skusi. :grin: Pozdrawiam. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi