Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj robiłam zaprawy i szkoda że dopiero teraz mogłam usiąść do komputera bo bym się dowiedziała o modyfikacji, musztardę też zrobiłam z potrójnej porcji. Trudno, wypróbuje z 1 kg. ogórków. Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawa jestem, jak będzie smakować ta musztarda zrobiona z cukinii. Właśnie odsączam ją na sicie. Napiszę później, co z tego wyszło. ;)

Opublikowano

Reniu napisz koniecznie co z tego wyszło, bo ja w tym roku mam patisony może bym spróbowała zrobić bo jak narazie to robiłam tylko z ogórków.

Opublikowano

Mam pytanie,może głupie ale...Jaki kolor ma tak uzyskana musztarda?Zaciekawił mnie ten przepis i chciałabym zrobić.Czy mogłybyście wstawić fotkę?Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie ;)

Opublikowano

Wstawiam zdjęcie tej musztardy: post-4422-1184872233_thumb.jpg Na zdjęciach jest ta zrobiona z cukinii jeszcze przed zapasteryzowaniem słoiczków. Zrobiłam również musztardę z ogórków. Prawie wcale nie różnią się smakiem, dlatego z powodzeniem można ją także robić z cukinii. Mi smakuje. Zobaczymy, jak będzie smakować zimą, po dłuższym przechowywaniu. Bardzo dziękuję za przepis i pozdrawiam. Ja również wstawiam 5. ;) ;) ;)

Opublikowano

ja zrobiłem wczoraj tylko, że z połowy ilości, gorczycę zmieliłem no i pasteryzowałem. poza tym reszta jak z przepisu Iwony 30. degustacja jeszcze przede mną ;) w załączeniu fotka zrobiona przed pasteryzowaniem. pozdrówki!

post-5244-1184914286_thumb.jpg

Opublikowano

w sobotę na śniadanie testowałem musztardę z kanapkami i ciśnie mi się na usta tylko jedo słowo: ZAJEBISTA!! zjedliśmy prawie cały słoiczek. dałem też skosztować mojej mamie, która jest bardzo tradycyjna jeśli chodzi o gotowanie i była również zachwycona. wzięła przepis i już sobie zrobiła, co mnie zszokowało;) Iwono 30 dzięki za przepis! a ja ze swojej strony rewanżuję się przepisem na suflet pomidorowy, bo Ci go swego czasu obiecałem. pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano

Fajnie Reniu że się skusiłaś zrobić musztardę ja spróbuje zrobić z patisonów zobacze co wyjdzie. Grumko cieszę sie bardzo że musztarda smakuje, ona ma taki inny smak. Dziekuję za przepis na suflet spróbuje może mi wyjdzie. Pozdrawiam Iwona.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłam tydzień temu tą musztardę.Wyszło mi 5 słoiczków z przecieru pomidorowego.Mojej rodzince nie smakuje,przyzwyczaili się do kupnej i tyle.Żałuję,że nie zmieliłam gorczycy tak jak grumko,mojego męża denerwują te "kuleczki".Natomiast mi baaardzo posmakowała.Jest inna,naturalna,ja wystawiam jej 6.Następnym razem zrobię z mieloną gorczycą i dodam troszkę cukru.Myślę,że i rodzinka się skusi. :grin: Pozdrawiam. :grin: