zakalec Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Najlepiej wsadzic mieso do woreczka podczas ubijania tluczkiem, wtedy nie 'zapryskamy' wszystkiego dookola... Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Potwierdzam, sama od jakiegoś czasu tę metodę stosuję, i to jest na prawdę wygodne, bo nie trzeba tak długo myć i moczyć tego młotka do mięsa, a szczególnie po rozbijaniu filetu z kurczaka :-D Cytuj
ela52 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja rowniez od dluzszego czasu stosuje ta metode rozbijania kotletow, jest naprawde super, gdyz nie musimy myc . :-D :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja wcześniej przykrywałam kotlety foljią, teraz rozjeżdżam i już nie mam problemu. :-D https://www.smaczny.pl/forum/Przyrzad-Do-Na...iesa-t4656.html Cytuj
iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja też stosuje ten sposób, ale również można do woreczka nowego dać parę łyżek oleju do tego wycisnąć czosnek, sól, pieprz i vegetę i włożyć wcześniej rozbite mięso dobrze obtoczyć w przyprawach później wyciągnąć obtoczyć w mące ,jajku i bułce tartej i usmażyć. Cytuj
DeLarge Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 wczoraj robiąc schabowe, przed panierowaniem jedną ich stronę posmarowałem niewielką ilością musztardy chrzanowej...bardzo ciekawy smak, polecam wypróbować Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Potwierdzam że napewno jest bardzo ciekawy smak, biorę przykład jak robię rolady to dla odmiany smaruję musztardą sarepską plus dodatki. DeLarge dziękuję bardzo bo na posmarowanie kotletów bym nie wpadła i teraz będę używała tylko musztardę chrzanową. Pozdrawiam Cytuj
Jagodka Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Gdy robie rolady, to kroje wszyskie skladniki nadzienia w drobniutka kosteczke i mieszam z musztarda. Powstala masa smaruje mieso. Tylko w takiej rozdrobnionej postaci sa rolady przez mojego synka akceptowane. Pozdrowienia Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Jagódka ja też zawsze wszystkie składniki kroję w kosteczkę, tylko jest ta różnica że wpierw smaruję rozbite mięso. Źle ujęłam w zdaniu bo zamiast składniki napisalam dodatki, przepraszam. Pozdrawiam Cytuj
Jagodka Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Niewykorzystana czesc nadzienia wrzucam do sosu. Bardzo pyszne Pozdrowionka Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A propos musztardy i kotletów-wyczytalam,ze mozna dodac odrobine musztardy do jajka uzywanego do panierowania i wymieszac.Smak pewnie ten sam,co Twoich kotletów,Delarge.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi