Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebujemy - ciastka - najlepiej takie pelnoziarniste albo typu herbatniki - maslo - smietane tlusta - cukier - troche owocow (truskawki/maliny/jagody) Ciastka mielimy w malakserze/mikserze albo ugniatamy dokladnie tluczkiem i dodajemy masla tak zeby polaczyc 'okruszki', ale zeby mieszanka nie byla za tlusta. Wykladamy je na dno do np. malych miseczek. Przygotowyjemy krem. Ubijamy poprostu smietane z cukrem (do smaku) tak dlugo az zgestnieje tzw. chantelle cream (swietny do wszelakich tortow i ciast). Wykladamy na ciastka i na to ukladamy owoce lekko posypane cukrem pudrem (mozna je na koniec zalac galaretka jak kto woli). Postaram sie wkrotce zamiescic zdjecia.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.