zakalec Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Potrzebujemy - ciastka - najlepiej takie pelnoziarniste albo typu herbatniki - maslo - smietane tlusta - cukier - troche owocow (truskawki/maliny/jagody) Ciastka mielimy w malakserze/mikserze albo ugniatamy dokladnie tluczkiem i dodajemy masla tak zeby polaczyc 'okruszki', ale zeby mieszanka nie byla za tlusta. Wykladamy je na dno do np. malych miseczek. Przygotowyjemy krem. Ubijamy poprostu smietane z cukrem (do smaku) tak dlugo az zgestnieje tzw. chantelle cream (swietny do wszelakich tortow i ciast). Wykladamy na ciastka i na to ukladamy owoce lekko posypane cukrem pudrem (mozna je na koniec zalac galaretka jak kto woli). Postaram sie wkrotce zamiescic zdjecia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.