iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Składniki: 2 kg kalafiora 12 pomidorów 1 szkl oleju pół szkl cukru 2 łyżki soli 10 dkg czosnku 40 dkg papryki żółtej i czerwonej 20 dkg natki pietruszki pół szkl octu 10% Wykonanie: Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie wypłukać, obgotować aby był chrupki w osolonej wodzie, schłodzić. Paprykę oczyścić podzielić na ćwiartki. Pomidory obrać, drobno pokroić. W dużym rondlu, wymieszać pomidory, olej, ocet, czosnek, pietruszkę, przyprawić doprowadzić do wrzenia, włożyć kalafiory i paprykę, gotować przez 2-3 minuty. Gorące przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć, można za pasteryzować około 15-20 minut odwrócić do góry dnem. Cytuj
baśka96 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Iwona, czy to jest coś na kształt sałatki do obiadu czy np. można to wykorzystać do przyrządzenia zupy? Cytuj
iwona30 Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Raczej do obiadu jako dodatek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.