Beti 1 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 6kg buraczków zetrzeć na tarce o dużym oczku 80dkg papryki i 80dkg cebuli zetrzeć na tarce o małym oczku (ja przecieram przez maszynkę) Na zalewę: 1 szklanka wody 0,5 l octu 2 szklanki cukru 2 łyżki soli Zalewę zagotować i wlać do buraczków,pasteryzować w słoikach 15min. Smacznego! Cytuj
figiel Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Mam podobny przepis ,z tym ,że oprócz papryki słodkiej dodaje tyle samo ostrej.Zalewę gotuje razem z cebulą i papryką (przekręcone przez maszynkę ) przez 10 minut .Potem dodaje do przetartych buraczków i gotuję następne 10 minut,a dalej tak samo.Robię te buraczki już od dawna. Pozdrawiam . Cytuj
Olusia Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Popieram, nie ma to jak dodatek ostrości na zimowa porę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.