ina12 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Włożyć do słoja lub butelki pełno wiśni z pestkami. Zalac spirytusem i zostawic na 4 tygodnie zamknięty słój. Po tym czasie zlać do butelki. Sporządzić syrop 1/2 l spirytusu 1/2 kg cukru rozpuszczonego w niewielkiej ilości wody Przegotowany i ostudzony syrop nalać na odcedzone z nalewki wiśnie, po dwóch tygodniach zlać i zmieszać z uzyskanym poprzednio wiśniowym spirytusem. Rozlać do butelek i zostawić na 2-3 miesiące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.