karotka Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 50 dag. filetów z ryby (np. z dorsz lub mintaja) 2 cebule 1 jajko 5 dag. kaszy manny, ugotowanego ryżu lub tartej bułki koperek lub natka pietruszki mąka 1 litr wywaru warzywnego cebulę obrać zemleć z opłukanymi i odsączonymi filetami. Do masy dodać jajko, cukier, sól, pieprz, wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Formować kulki, obtaczać w mące. Zagotować bulion, wrzucić pulpety i gotować, aż wypłyną na powierzchnię. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.