ewelinka Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Mięsko po chińsku Składniki: mięso wieporzowe 50 dkg porów 45 dkg papryka 20 dkg kapusty pekińskiej 20 dag ząbek czosnku 1 dkg bulion z kostki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyzka oleju 4 łyżki wódki 2 łyżki sosu sojowego może być maggi 3 łyżki białego octu winnego 1 łyżka imbiru, vegety 1 łyżeczka ostra papryka 1 szczypta sól ,pieprz miód 1 łyżeczka Mięso dokładnie umyj, osusz, pokrój w paski o szerokości 1 cm, oprósz mąką, zrumień na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Oprósz imbirem i vegetą, wlej połowę bulionu oraz wódkę. Duś pod przykryciem około 15 minut. Pory oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski. Kapustę umyj, osącz i pokrój w paski o szerokości 1,5 cm. Przygotowane warzywa smaż 10 minut na pozostałym oleju, a następnie dodaj do mięsa. Na tym samym tłuszczu zeszklij zgnieciony w prasce czosnek, wlej sos sojowy, ocet, miód oraz pozostały bulion i zagotuj. Sos przypraw papryką oraz pieprzem i połącz z mięsem. Podawaj z makaronem sojowym przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.