sylwia791 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 MAM PROSBE CZY KTOS ZNA PRZEPIS NA TAKI SWOJSKI SOS WINEGREATE (NIE WIEM CZY SIE TO TAK PISZE) TAKI KTORY MOZNA PRZECHOWYWAC W LODOWCE PRZEZ JAKIS CZAS Cytuj
renigliwice Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Witaj Sylwio!!! Oto przepis na sos Vinaigrette, który często wykonuję: 3 łyżki oliwy 3 łyżki octu z białego wina łyżeczka musztardy łyżka oregano sól i pieprz Składniki sosu połączyć ze sobą i przelać do słoika. Wymieszać, mocno potrząsając i gotowe.... :-D Cytuj
sylwia791 Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 DZIEKUJE ZA PRZEPIS CHCIALABYM JESZCZE ZAPYTAC PRZEZ JAKI CZAS MOZNA TAKI OLEJ PRZECHOWYWAC Cytuj
DeLarge Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 ja robie z takiego przepisu sos vinaigrette: 2 łyżeczki soli 1 łyzka świeżo zmielonego białego pieprzu 1/2 łyzeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/4 łyzeczki cukru 1/2 łyżeczki musztardy 1 łyzeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyzeczki posiekanego drobno czosnku 5 łyzek octu ziołowego (gdy nie mamy takowego możemy uzyć balsamicznego dodając do niego estragonu) 2 łyzki oliwy z oliwek 10 łyzek oleju roslinnego 1 surowe jajo (rozmieszane) 1/2 filiżanki smietany 18% mieszamy wszystkie składniki dokładnie wkładamy na godzinę do lodówki i gotowe Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Tu zamieściłam taki przepis może o taki Ci chodzi Pozdrawiam https://www.smaczny.pl/forum/Z-Salaty-Strze...gret-t4627.html Cytuj
minia51 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 1 szklanka oliwy z oliwek 1/3 szklanki octu winnego 1 rozgnieciony ząbek czosnku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka soli pół łyżeczki czarnego pieprzu Wsztstkie składniki sosu wymieszać, włożyć do słoika słoik zakręcić i mocno potrząsać aby składniki się połączyły.Sos można przechowywać w lodówce do 2 miesięcy Cytuj
sylwia791 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ZROBILAM SOSIK TEN WYMIENIONY WYZEJ I WLASNIE ZAJADAM SALATKE Z NIM JEST BARDZO SMACZNY DZIEKUJE TERAZ MAM SOSU NAROBINEGO NA ZAPAS BO UWIELBIAM SALATE Z TAKIM SOSEM DO TEGO POMIDOR I OGORECZEK I NIC DO SZCZESCIA NIE POTRZEBA DZIEKUJE I POZDRAWIAM Cytuj
minia51 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Cieszę się że mogłam pomóc i że smakuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi