wiola344 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Witajcie od jakiegoś czasu mam problem z mrówkami i już nie wiem czym mam zlikwidować nic nie pomaga ,używałam już bajgon i plytki takie na insekty i jeszcze wiele innych i nic nie działa . Może ktoś wie co z tym zrobić ,moze macie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się tego dziadostwa ,a co najgorsze to są mrówki latające jest ich zawsze dość dużo i obik nich jest mnustwo małych czarnych ,już nie mam siły, jak się ich pozbyć?? POMÓŻCIE!!! Cytuj
monia79 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Wiolciu mama mojego narzeczonego używała jakiejś specjalnej kredy na mrówki. Cytuj
Basia K Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 U mnie kiedys byl problem z "faraonkami",ale wlasnie po plytkach zniknely. Moze za malo mialas tych plytek...jedna dziala na 16m2... Cytuj
EWA1992 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 My mieliśmy kiedyś w leśniczówce ( w innym domu) mrówki,to używałam olejku kamforowego i liści orzecha. Tak mi podpowiedziała moja sąsiadka i wypróbowałam i po jakimś czasie się wyniosły. Mam też taki wycinek ze starej gazety jak pozbyc się mrówek (czego nie lubią) i pisze tak: Mrówki - kamfora,nafta,terpentyna,skórka z cytryny,bazylia i lawenda. Cytuj
wiola344 Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Dziekuje wszystkim za porady spróbuje i zobaczymy ,bo walka z nimi to istna udreka.Ewo a bazylia mam rozumieć musi być swieza tak? Cytuj
wiola344 Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Wiolciu mama mojego narzeczonego używała jakiejś specjalnej kredy na mrówki. zdaje się ze kiedyś urzywałam takiej kredy ,ale w formie proszku ,niewiem czy to tosamo,ale tez nie pomogło, Basiu płytke mam na jakieś 13-14 m to powinna działać jak się nalezy, ale widocznie moje mrówki są już przyzwyczajone ze je tępie i nic sobie z tego nie robią hihihi Cytuj
EWA1992 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Wiolu nie pisze czy ma być świeża ale według mnie chyba tak. Cytuj
wiola344 Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Dziekuje Ewo jutro kupie bazylie i sprobuje może sie uda :-D Cytuj
Ewa1 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 ja gdzieś czytałam, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie , że miejsca gdzie gromadzą się posypać cynamonem, i one się wyniosą.Ale czy to jest skuteczne niewiem bo nie próbowalam Cytuj
wiola344 Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Dziekuje tylko gorsze jest to że one nie mają jakiegos swojego miejsca juz wszystkie dziurki dziureczki pozaklejałam a one nadal wychodza i tu jest problem ,pozalewałam nawet woskiem większe dzury i nadal są . Cytuj
Basia K Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 No cóz,sprytne bestie,albo jakies mutanty :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi