Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

3 kg papryki - pokroić na 1 cm

2 kg ogórków - zetrzeć lub pokroić nie obierać

3 kg białej kapusty - poszatkować

2 kg marchwi - zetrzeć na tarce o grubych oczkach

20 dkg soli

Wykonanie:

Wymieszać wszystkie składniki z solą odstawić na 2 tygodnie, później włożyć do słoików i zapasteryzować.

Opublikowano

Klosewik wcześniej nie odpisałam bo mi net siadł i nie było sygnału, a co do surówki to tak w przepisie jest że dwa tygodnie ma stać w soli i co jakiś czs trzeba pomieszać to tak jak z kapustą co się kisi, ale możesz potrzymać tylko tydzień, bo to chodzi o to żeby wszystko zmiękło.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie czekałam aż dwa tygodnie tylko wczoraj wpakowałam surówkę do słoików, nie obyło się oczywiście bez podjadania :P W niedzielę do obiadu też wyciągnęłam z kamionki nieco surówki , tylko doprawiłam ją jeszcze świeżą cebulką, jabłuszkiem, odrobiną cukru i olejem. Obie 'wersje' smakują rodzinie, więc surówka zagości pewnie na stałe na naszej liście przetworów. Polecam , bo tę surówkę warto mieć zimą w swojej spiżarni.Dzięki za przepis, pozdrawiam.

  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witaj Iwonko! Jak skończę robić jabłka na szarlotkę to zrobię surówkę i dodam ogórki szklarniowe, myślę że to nie ma różnicy że nie dodam gruntowych. Surówkę ukiszę w słoikach i zapasteryzuję. Dam znać z zdjęciem włącznie. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.