ina12 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Iwonko dzisiaj do południa będę robiła surówkę i odpowiedz mi proszę czy ubijałaś. Ja w moich przepisach mam że wszystkie kwaszonki trzeba ubić i ja tak robię i surówkę też ubiję bo trzeba ją odstawić na ukwaszenie. Nie odważę się żeby nie ubić bo może mi zgnić jak Mamalu. Dodam zdjęcie jak przygotowałam do fermentacji. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Iwonko surówka na zdjęciu w słoiku przygotowana do zakwaszenia, teraz już fermentuje. Więcej zdjęć jest dodanych w przepisie na kapustę sałatkową jakbyś chciała zobaczyć. Dziękuję bardzo za przepis, smakowałam z synem przed włożeniem do słoików i już nam bardzo smakowała. Pozdrawiam. Cytuj
mela Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Dziekuje za bardzo smaczny przepis ,co prawda zrobiłam tylko z 1/3 przepisu i bardzo żałuje ,mogłam zrobić wiecej WIELKIE DZIEKI ZA PRZEPISIK:))))))) Cytuj
iwona30 Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ojejku jak ja się cieszę że wam smakuje. :?: 🙂 :?: ;) :mrgreen: Ineczko no to narobiłaś kochana zapasów że hoho ja też robiłam sałatkę z czerwonej kapusty ale pasteryzowałam. Przepraszam że wcześniej nie odpowiedziałam ale tobie nie trzeba nic mówić jak i co robić bo ty jesteś gospodyni że ho ho, wszystko zrobiłaś jak trzeba a zawsze można przepis zmodyfikować według swojego smaku. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Iwonko jeden słoik nie zamknął mi się i musiałam drugi raz pasteryzować, posmakowałam i surówka jest bardzo pyszna i poraz kolejny dziękuję za przepis. Ja kapustę czerwoną z jabłkami też pasteryzowałam i mogę podać ją na dwa sposoby, bezpośrednio z słoika i mogę ją ugotować. Na Twoją surówkę były same pozytywne wypowiedzi że nie wytrzymałam i pomimo że już dużo drożej zapłaciłam za ogórki i paprykę to nie żałuję że ją zrobiłam. Zrobiłam z 4 kg kapusty, proporcje obliczyłam i jest taka jaka powinna być. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi