Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pora na przygotowywanie przetworów na zimę! Jakie już zrobiliście? Zrobiłam dżem wiśniowy z wiórkami kokosowymi, dżem z czarnej porzeczki, sok z czerwonej porzeczki, teraz robię wiśnie do placka, ogórki kiszone, cukinie z zalewie musztardowo-chrzanowej, ogórki z curry. Na razie tyle, ale to jeszcze nie koniec..... Acha- jeszcze zamroziłam truskawki. :-D :-D :-D

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Reniu już masz sporo zapasów...ja zrobiłam ogórki kiszone ogórki konserwowe sok malinowy dżem malinowy syrop z kwiatu czarnego bzu dżem wiśniowy To chyba tyle,ale jeszcze nie koniec,bo trzeba będzie jeszcze dorobić ogórków,papryki itp.

Opublikowano

Słyszałam Doruniu,że syrop z czarnego bzu jest dobry na przeziębienie. Mogłabyś dorzucić przepisik? Pozdrawiam :-D

Opublikowano

No to straciłam okazję, bo bez chyba kwitnie od maja do czerwca. Muszę czekać do następnego roku. :-D Acha- dzięki za tego linka. Nie zauważyłam go wcześniej.

Opublikowano

Chyba jeszcze nie dojrzałam do robienia przetworów. Jestem chyba zbyt leniwa i wole pójść na łatwiznę i kupić gotowca albo skubnąć coś od mamy.... jedyne co zrobiłam to zamroziłam truskawki. Ja czekam na grzyby :-D

Opublikowano

Już pomału zwiększam kolekcję swoich przetworów, tylko nie wiem kto zje z poprzednich lat ;) , mam fioła na punkcie robienia przetworów zawsze coś nowego próbuję, mój tato zawsze się ze mnie śmieje że jestem po uszy umazana on to nazywa (kucianie) hi hi ;) , jak na razie to zrobiłam: - ogórki kiszone - korniszony - musztardę - sok z malin za niedługo będę robić dżem z czerwonej porzeczki, sok z winogrona ciemnego uwielbiam ten smak a jaki dżem jest pyszny, jarzynkę, leczo, marynowane ogórki z papryką itd: Grzybki to zbieramy w swoim lesie, ja mam trochę żyłkę grzybiarza nie wytrzymałabym gdybym nie poszła do lasu, dobrze że mam blisko bo za płotem,także już parę prawdziwków ususzyłam i robię weczki i później rozdaję tym którzy nie mają,a z pozostałych to robię sos.

Opublikowano

Kasiu kleszcze są wszędzie, przed blokiem bo są drzewa, na działkach i.t.p. Trzy lata bodajże temu wyprowadziłam psa i kleszcza miałam na ramieniu i to w maju aż chirurg się dziwił który mi usuwał w szpitalu bo miałam cały zaogniony plac. Pozdrawiam

Opublikowano

Reniu,czy mogłabyś podać przepis na cukinie w zalewie musztardowo-chrzanowej,będę wdzięczna,gdyż urodzaj na cukinie mam olbrzymi.Dziękuję,pozdrawiam

Opublikowano

Wszystkie dziewczyny pracujecie jak pszczólki,ja też już co nie co zrobiłam ale najbardziej jestem zadowolona z przepisu na buraczki całe pasteryzowane w słoiku.Przepis jest z naszego forum , Twojego autorstwa Reni. Buraki wyszły super, zrobiłam jeszcze 15 słoików litrowych.Pycha.Poza burakami zrobiłam ogróki kiszone, konserwowe, w musztardzie, sałatkę szwedzką,dżem jagodowy, jagody w sosie własnym/ z przepisu Iny 12/,sałatkę buraczki z kapustą/ też Iny/, wiśnie w syropie, powidła śliwkowe , dżem agrestowy. Na razie to wszystko ale planów jeszcze trochę mam.