Kasiulek Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 A ja wczoraj zamroziłam grzybki :P do świątecznych pierogów jak znalazł Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 My jeździmy rowerkami na grzybki i już zrobiłam marynowane,trochę zamroziłam i ususzyłam,ale to jeszcze za mało i dalej suszę,bo potrzebujemy dużo,bardzo dużo suszonych grzybków do pierożków :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Moje zbiory ogórki kiszone ogórki konserwowe ogórki z keczupem dżemy z wiśni sok z wiśni dżemy śliwkowe kompoty napewno jeszcze planuje zaprawić leczo i jakąś sałatkę od cioci dostałam zaprawioną kiszoną kapustę :P pozdrawiam doszła jeszcze sałatka na zimę dziś miałam ją do obiadu pychotka :P Cytuj
niuniaczek Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 zrobiłam wczoraj 10 duzych słoików gruszek w zalewie. Mam już ponad 130 słoików z przetworami w piwniczce - to mój życiowy rekord, dzięki fajnym przepisom z tej stronki, robienie przetworów wciąga jak nałóg ..... A jaka potem wygoda! :-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Dorobiłam jeszcze kilka słoików grzybków marynowanych i zrobiłam 3 porcje sałatki z opieniek,no i oczywiście suszę grzybki do pierożków...już mamy 5 wiaderek 5 litrowych,6 słoików 3 litrowych i dużo takich ozdobnych co stoją w kuchni na szafkach :-) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Zrobiłam jeszcze pomidorki koktailowe w zalewie do sałatek. Wciągnęło mnie i mąż sie ze mnie śmieje, bo ostatnio brałam słoiki od siostry. Dorunia, gratuluję Ci tych grzybków. Uwielbiam grzybki ale ich nie mam bo nie znam się :-) - moze poczęstujęsz .... :-) A poważnie moze coś mama zrobi, bo rodzice stale chodza do lasu i zbierają - licze na gotowca ;-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Agnieszko pewnie,że poczęstuję...zapraszam do mnie i jak przyjedziesz to nawet dostaniesz na wynos do domku...do suszenia grzybków mam suszarkę i chodzi ona non stop bez wyłączania jak mam grzybki ;-) Pozdrawiam :-) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Dzięki Dorunia, ale narobiłaś mi apetytu ....... lepiej uważaj co mówisz, bo u mnie to nigdy nie wiadomo :-) :-) Jak widziałam ten domek na działeczce - po prostu super. Gratuluję Ci i grzybków i domku i serdeczności :-) pozdrawiam serdecznie ;-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Dziękuję za miłe słowa Agnieszko...jak już będzie podłączona woda i prąd to zapraszam na działeczkę...w domku jest miejsce do spania dla 6 osób na łóżkach,a reszta może spać na materacach...no i grzybki niedaleko rosną sobie :-) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Co za zachęta! Dzięki! Ale jak nazbieram muchomorów to prosze uświadom mnie :-) . Wczoraj mamuśka przywiozła troche grzybów z lasu i dała mi, bo oni juz dużo zrobili - ja poszłam na skróty, bo nie mam juz ani pół słoika i zamroziłam. Pozostałe zagosopodarowałam - zrobiłam sosik. Mrożonki to też przetwory na zimę. Cytuj
mamalu Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Dzieki waszym przepisom zrobilam w tym roku. Salatka szlachecka Salatka z zielonych pomidorow Paprykarz do chleba Kiszona kapuste Salatke na zime Przepyszna salatke szwecka slodko kwasna Salatke bardzo dobra Pomidory z cebulka na jajecznice . I kapuste salatkowa. autorom wszystkich przepisow serdecznie dziekuje za podzielenie sie przepisami :grin: Danusia. Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Wczoraj skończyłam już robienie przetworów, jeszcze zrobiłam jażynkę soloną i buraczki oraz ćwikłę. Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ja buraczki też robiłam takie tarte i w całości te malutkie,ale jeszcze muszę dokupić kilka kilogramów i dorobić,bo my lubimy buraczki czerwone ze słoiczków :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi