sylwia791 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 O MOJ BOZE ILE PRZETWOROW PRACUJECIE NAPRAWDE NO TO JA TEZ SIE WAM POCHWALE ZROBILAM CALY DYMION WINKA Z WISNI ;) ;) NO I ZAMIERZAM ROBIC OGORECZKI ALE MAM PATENT OGORKI MALOSOLNE W BECZULCE WIECIE TAKIE DO ZJEDZENIA TERAZ SA LEPSZE GDY ZAMIAST KORZENIA CHRZANU DA SIE LISCIE Z CHRZANU DUZO LISCI SA TWARDSZE I WYDAJE MI SIE LEPSZE Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 MAM PROSBE PODAJCIE PRZEPIS NA CUKINIE W SLOICZKACH BO TEN LINK JEST DO OGORECZKOW MUSZTARDOWYCH A MAM CUKINIE I ZABARDZO NIE MAM CO Z NIA ZROBIC Sylwio- ja właśnie z tą zalewą robiłam cukinie. Są naprawdę smaczne. Polecam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 najbardziej jestem zadowolona z przepisu na buraczki całe pasteryzowane w słoiku.Przepis jest z naszego forum , Twojego autorstwa Reni. Buraki wyszły super, zrobiłam jeszcze 15 słoików litrowych.Pycha. Cieszę się Basiu, że smakują Ci te buraczki. Ja też zawsze robię ich bardzo dużo. Zimą jak znalazł.Pozdrawiam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Jutro będę robiła dżem z agrestu i trochę ze śliwek...w tym roku mam mało śliwek na tym drzewku,ale dobrze,że chociaż są to trochę zjemy,trochę dżemu zrobię i upiekę ciasto ;) Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Dzisiaj zrobiłam sałatkę szwedzką z ogórków, ogórki konserwowe a teraz robię znowu sok z czerwonej porzeczki w sokowniku. ;) Cytuj
batirek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam,Reniu,bardzo dziękuję Ci za link,teraz już moje cukinie znajdą się na pewno w spiżarni,wczoraj zrobiłam ogórki konserwowe,grzybki marynowane,część grzybów się suszy,zamroziłam jagody...........i szukam pomysłów dobrze,że jest moje ukochane forum i WY!!!dzięki pozdrawiam wszystkich zapychających spiżarnie Cytuj
apsik Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Zrobiłam w tym roku; dżem z agrestu,truskawek,czarnej porzeczki,wiśni wiśnie do placka kompot z wiśni jabłka smażone kompot z mirabelek ogórki konserwowe i kiszone sałatkę szlachecką-zimową Dzisiaj robię ogórki w zalewie musztardowej Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witaj Elu- pracowita mróweczko!!! Ogrom pracy już wykonałaś. Mogłabyś podać przepis na sałatkę szlachecką, bo chyba nie ma tego przepisu na forum? Pozdrawiam serdecznie. Renia ;) ;) ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Dżem z agrestu zrobiony,a dzisiaj z reszty zrobiłam trochę kompotu ;) Co dziennie coś i spiżarnia będzie zapełniona ;) Cytuj
apsik Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Dziękuję za pochwały Reniu,faktycznie jakoś nic nie potrafię zmarnować a gdzie tu jeszcze do zimy ,ile zapasów jeszcze da się zrobić. Podam na forum tę sałatkę ,nie pisałam jej bo tyle ich już jest,no ale może ktoś się skusi -u mnie nie ma bez niej zimy. Pozdrawiam Cię Reniu. Cytuj
Dora35 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 wczoraj robiłam ogórki w sosie musztardowym , ogóreczki kiszone , i ogórki z przyprawą do grilla w tym roku prawie wszystko z ogórków mam zrobione a przydałoby sie jeszcze coś z buraczków zrobić :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Wczoraj robiłam sok z jarzyn czarnych...jest ich całe mnóstwo blisko mojej działki tylko ciężko się je zrywa,bo kują i mrówki i komary gryzą :-D Cytuj
apsik Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zrobiłam jeszcze ogórki w zalewie musztardowej i fasolkę do słoików na dwa sposoby -z odrobiną kwasku i bez -zobaczę ,który będzie nam bardziej smakował. Dzisiaj zabieram się za brzoskwinie-będzie dżemik. Cytuj
Jagodka Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Dziewczyny, ja was bardzo przepraszam, jestem co prawda doswiadczona w gotowaniu, pieczeniu i stosowaniu diet, ale mam taki problem z kiszeniem ogorkow. Szczerze przyznam, jeszcze tego nigdy nie robilam i az mi wstyd jak widze wasze spizarnie. Czy moglby mi ktos sprawdzony sposob na kiszone ogoreczki podac? Bardzo dziekuje i nie smiejcie sie ze mnie :-D Pozdrowionka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.