renigliwice Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 4-5 cebul 4 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki ketchupu pikantnego 1/4 szklanki octu 1 szklanka oleju 2-3 liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier do smaku Grzyby oczyszczone ugotować, odcedzić. Cebulę zeszklić na oleju, dodać wszystkie składniki zalewy, wymieszać. dodać ugotowane, odcedzone grzyby. Pogotować to wszystko kilka minut, włożyć do słoików. Pasteryzować około 30 minut. Nie robiłam, ale jadłam u mojej siostry. Są pyszne. Polecam. ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Reniu dziękuję za przepis w taki sposób jeszcze nie robiłam, wydrukowałam. Nie wiem czy zauważyłaś, Basia podała też świetny przepis na grzyby po grecku i też skorzystam z niego. Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witaj Ino! Zauważyłam ten przepis Basi na grzyby po grecku i też mam zamiar z niego skorzystać. Pozdrawiam. ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi