marmak Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Najczęściej używam mąki poznańskiej, może być też tortowa. Proszek do pieczenia albo Delecty albo dr Oetker. Proszę pamietać, aby szybko ułożyć owoce na gotowym cieście i włożyć do piekarnika, bo ciasta, w których jest kwaśny jogurt i proszek do pieczenia nie lubią leżakowania.Mnie, jak dałam maślankę wyszedł delikatny zakalec. Powodzenia :arrow: ! Cytuj
Krystyna68 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Własnie to ciasto wstawiliśmy z babcią do piekarnika. Napewno dam zdjęcie dzisiaj. Dzisiaj pisze wnuczka Krystyny. Babcia dzisiaj jest zajęta robi wypieki i smakołyki na jutrzejszą imprezkę. Impreza z okazji 70 lat babci. Cytuj
Krystyna68 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 nasze ciasto jogurtowe Cytuj
Jagodka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam serdecznie, ja tez upieklam to ciacho. Wyszlo sliczne, (robilam ze sliwkami i z kruszonka). Niestety wyszedl mi zakalec... :arrow: Nie wiem, czy te sliwki byly zbyt soczyste, czy co sie stalo. Pozdrowionka Cytuj
Krystyna68 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 U mnie nie ma zakalca. Jest pyszne! Mało słodkie. Rewelacja!! Cytuj
marmak Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Bardzo się cieszę :arrow: !!! Ciasto wyglada super! Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Pani Krystyny :arrow: . Cytuj
ellcia69 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Witam! A ja je upiekłam z brzoskwiniami i jagodami. Super :-D Dzięki za przepis. Pozdrawiam Cytuj
marmak Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Tak jakoś długo nie zaglądałam na forum :evil: , że dopiero teraz mogę wyrazić swoją radość, iż ciasto się udało i smakowało! Dziękuję za pozdrowienia - wzajemnie :) ! Cytuj
Gość Mincia Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Cześć! Zarejestrowałam się do serwisu by napisać iż zamierzam upiec dziś to ciacho z rabarbarem i brzoskwiniami............ oby się udało :grin: Napiszę relacje. Pozdrowionka!! Cytuj
Gość JadowitaBiedronka Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Zrobiłam to ciasto i wyszła rewelacja!!!!!! Zawsze lubiłam jogurtowe ciasta ale nigdy mi nie wychodziło, a próbowałam już z różnymi przepisami...nigdy nie byłam orłem w pieczeniu :mrgreen: ale Twoje ciasto wychodzi mi zawsze i zazwyczaj wytrzymuje godzine :) poważnie :mrgreen: ostatnio sama zjadłam połowe!!!! Dziękuję za przepis. Będę często korzystać :wink: Pozdrawiam serdecznie :) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam, upiekłam to ciasto z jagodami :grin: Polecam :razz: jest puszyste i delikatne w smaku, zastanawiam się jakby smakowało z bananami :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :D Cytuj
Kaliope Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Dorotko, Twoje ciasto pięknie się prezentuje! Myślę, że z bananami też może fajnie smakować. Jeśli skusisz się na tę wersję, to napisz proszę o wrażeniach. Sama jestem ciekawa... :) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Dziękuję :grin: Ok, jak tylko upiekę to dam znać i wypiekiem się pochwalę :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.