Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najczęściej używam mąki poznańskiej, może być też tortowa. Proszek do pieczenia albo Delecty albo dr Oetker. Proszę pamietać, aby szybko ułożyć owoce na gotowym cieście i włożyć do piekarnika, bo ciasta, w których jest kwaśny jogurt i proszek do pieczenia nie lubią leżakowania.Mnie, jak dałam maślankę wyszedł delikatny zakalec. Powodzenia :arrow: !

Opublikowano

Własnie to ciasto wstawiliśmy z babcią do piekarnika. Napewno dam zdjęcie dzisiaj. Dzisiaj pisze wnuczka Krystyny. Babcia dzisiaj jest zajęta robi wypieki i smakołyki na jutrzejszą imprezkę. Impreza z okazji 70 lat babci.

Opublikowano

Witam serdecznie, ja tez upieklam to ciacho. Wyszlo sliczne, (robilam ze sliwkami i z kruszonka). Niestety wyszedl mi zakalec... :arrow: Nie wiem, czy te sliwki byly zbyt soczyste, czy co sie stalo. Pozdrowionka

  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć! Zarejestrowałam się do serwisu by napisać iż zamierzam upiec dziś to ciacho z rabarbarem i brzoskwiniami............ oby się udało :grin: Napiszę relacje. Pozdrowionka!!

  • 2 miesiące temu...
Gość JadowitaBiedronka
Opublikowano

Zrobiłam to ciasto i wyszła rewelacja!!!!!! Zawsze lubiłam jogurtowe ciasta ale nigdy mi nie wychodziło, a próbowałam już z różnymi przepisami...nigdy nie byłam orłem w pieczeniu :mrgreen: ale Twoje ciasto wychodzi mi zawsze i zazwyczaj wytrzymuje godzine :) poważnie :mrgreen: ostatnio sama zjadłam połowe!!!! Dziękuję za przepis. Będę często korzystać :wink: Pozdrawiam serdecznie :)

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, upiekłam to ciasto z jagodami :grin:

post-8-060414000 1311152896_thumb.jpg post-8-031640900 1311152906_thumb.jpg

post-8-055370600 1311152917_thumb.jpg post-8-019175500 1311152938_thumb.jpg

Polecam :razz: jest puszyste i delikatne w smaku, zastanawiam się jakby smakowało z bananami :)

Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :D

Opublikowano

Dorotko, Twoje ciasto pięknie się prezentuje! Myślę, że z bananami też może fajnie smakować. Jeśli skusisz się na tę wersję, to napisz proszę o wrażeniach. Sama jestem ciekawa... :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.