renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 SKŁADNIKI: 1 kg małych ogórków cebula 20 dkg cukru 1,5 łyżki oleju łyżka grubo mielonego pieprzu 15 ziaren zielonego pieprzu papryczka chili 2 szklanki octu winnego PRZYGOTOWANIE: Cebulę pokroić w krążki. Papryczkę chili oczyścić, pokroić w paski. Zagotować szklankę wody. Dodać ocet, paski papryczki chili.cebulę, olej oraz mielony i zielony pieprz. Całość gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu około 1o minut. Umyte ogórki ponakłuwać wykałaczką i wrzucić na 2 minuty do wrzącej zalewy. Wyjąć łyżką cedzakową. Przełożyć do słoiczków, zalać przestudzoną marynatą, zamknąć i pasteryzować 20 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.