baśka96 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 1,5 kg papryki/mogą być różne kolory/ 40 dkg cebuli 60dkg pomidorów 50dkg kwaśnych jabłek 3/4 szkl.oleju sól, pieprz do smaku 1- 1/5 łyżki cukru Paprykę pokroić w paski, cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju, dodać paprykę i smażyć kilka minut. Następnie dodać obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłka oraz sparzone , obrane ze skórki pomidory. Wszystko dusić ok. 10 minut/ uwaga ; warzywa nie mogą być zbyt miękkie/.. Doprawić do smaku przyprawami. Można dodać garść posiekanej zielonej pietruszki. Wlożyć do słoiczków i pasteryzować ok.20- 25 minut. Sałatka jest pyszna robię ja od kilku lat, przepis pochodzi z Poradnika Domowego. Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Potwierdzam i polecam, bo mam ten sam przepis wypróbowany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.