Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli nie uda mi sie dokładnie zebrać ogórków i urosną zbyt duże /ale nie są zżółknięte / ścieram je na tarce z drobnymi oczkami,solę do smaku, wkładam do dużego słoja, dodaję czosnek i baldachim kopru, odstawiam do ukiszenia. Po ukiszeniu przekładam do małych słoiczków, pasteryzuję ok. 20 minut. Zupa z tak przygotowanego przecieru smakuje trochę inaczej , nam bardzo smakuje. Polecam

Opublikowano

Ja robię podobnie jak Ty Basiu,ale wkładam je od razu do słoiczków i kisną sobie już w tych słoikach...mniej roboty,a smak pewnie ten sam...mnie bardziej smakuje zupka z takiego przecieru niż z ukiszonych i startych ogórków. Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Doruniu, zupa jest rzeczywiście dużo lepsza niż z kiszonych ogórków, a czy Ty kisząc od razu w małych słoiczkach pasteryzujesz je czy zostawiasz bez pasteryzacji? Iwona, zrobiłam już musztardę z Twojego przepisu ale żle doczytałam przepis i zamiast zetrzeć ogórki na tarce takiej jak ziemniaki na placki to ja ofiara skończona, starłam je na mniejszych oczkach , tak że w sumie wyszły mi wiórki.Wyszło mi takie śmieszne coś , co smarujemy na kanapkach, ale smak jest super. Dlatego mam zamiar zrobić ją jeszcze raz, tym razem jednak się postaram nic nie skopać. Reni, spróbuj bo przecier wychodzi bardzo fajny. Pozdrawiam

Opublikowano

Basiu ja ucieram ogórki na tarce o grubych oczkach,solę je tak jak na mizerię,wkładam do słoiczków gotowe starte ogórki i po trochu kopru,czosnku i chrzanu,zamykam słoiki i już nie pasteryzuję. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja zrobiłam jeszcze inaczej bo wlałam wszystko do malaksera i ubijałam tak długo aż zrobiła się papka i później zapasteryzowałam.

Świetny pomysł! Ale miksujesz wszystko razem, także czosnek? A co z chrzanem i koprem?
Opublikowano

Ogórki starłam, czosnek przepuściłam przez praskę, koper pokroiłam troszkę podgotowałam ze wszystkimi przyprawami włożyłam do malaksera a on wszystko ścią na papklę,ale chrzan tam nie idzie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.