pawdor Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 0,5kg słoniny 0,2 słoniny boczkowej lub boczek wedzony 2 cebule (mogą być duże) 2 ząbki czosnku 1 jabłko 0,5-1 łyżeczki soli majeranek pieprz Obie słoniny drobno pokroić i stopić, odlać do drugiego naczynia stopiony tłuszcz i włożyć pokrojoną cebulkę, starte jabłko, roztarty czosnek, smażyć na złoty kolor cebulki. Połączyć z pozostałą ilością skwarek i tłuszczu, dodać sól, pieprz i majeranek. Odstawić do wystygnięcia co jakiś czas mieszając. Smacznego Cytuj
adelajda Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 zamiast soli dodaje wegete.. o jabłku nie słyszalam, wypróbuje w najbliższym czasie ;-) Cytuj
pawdor Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 czasmi dodaję też różne zioła, calkiem ciekawe smaki mogą powstać Cytuj
adelajda Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Moja rodzinka to hmmm... tradycjonaliści. Trudno poprzestawiac sie im na nowe smaki ;-) Cytuj
pawdor Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 czasami nie trzeba nic mówić tylko zrobić i podać, efekty bywają zaskakujące Cytuj
drita Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 proponuję trochę pieczarek i maggi, mniam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.