ada5 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam wszystkich... Mam problem - obrodziła mi fasolka szparagowa, a my lubimy taką na ciepło z przesmażoną bułeczką. Jak ją przechować żeby nadawała się do bułeczki??? Zawekować wjakiejś zalewie czy zamrozić? Jeśli zamrozić to jak? Pozdrawiam i czekam na rady> Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Podsyłam Ci linka: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=fasolka Aicia podała tam też w poście przepis na fasolkę bez kwasku. Taką wolę, bo później można ją podawać z masłem i bułką tartą. Jeśli chcesz zamrozić fasolkę, musiałabyś ją obgotować króciutko, ok. 5 minut i dopiero potem po ostudzeniu zamrozić. Pozdrawiam. Renia ;) Cytuj
apsik Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ja robię tak jak radzi Renia ,fasolkę należy obgotować to jest wtedy smaczniejsza i nie ma takiej goryczy-wrzucam ją do gotującej wody na 3-5 minut póżniej szybko wyciągam i wrzucam do zimnej wody .Po takiej zmianie temperatury jest sztywniejsza . Cytuj
iwona30 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 https://www.smaczny.pl/forum/Fasolka-Szparagowa-t5190.html Podaje link na fasolkę szparagową ale konserwową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.