renigliwice Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Na 1-1,5 kg ogórków pokrojonych w słupki, cząstki ZALEWA: 1 litr wody 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki octu 10% 1,5 łyżki soli 3 łyżki curry 2 cebule listki selera gorczyca Zagotować składniki zalewy, wrzucić cebulę pokrojoną i zdjąć z ognia. Do każdego słoika wkładamy po listku selera, trochę ziaren gorczycy oraz pokrojone w cząstki ogórki. Zalewać zalewą pilnując, by curry podniosła się z dna. Pasteryzować króciutko- około 2 minut. Polecam tym, którzy lubią smak curry. :P Cytuj
Dora35 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 ja robie podobnie ogórki tylko że do zalewy idą troche inne składniki zaraz poszukam ten przepis i wstawie go mam nadzieje że nikogo nie powiele :P Cytuj
basga Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 W weekend była u mnie siostra i spisała sobie ten przepis a dziś napisała,że smakują super! I tym sposobem przepis rozejdzie się po lubelszczyżnie ;) . Cytuj
an69 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 W słupki , ale cienkie czy grubsze? Ze skórą czy bez? Cytuj
Paola Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Reni, lubię curry ;) Jakiej mieszanki curry używasz do tych ogórków ? Kamis, czy coś innego ? Cytuj
renigliwice Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Nie używam konkretnie przyprawy określonej firmy. Może być z Kamisa, może być Kotany, itd.Pozdrawiam Cytuj
maria02 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ogóreczki już w piwnicy. Dodałam przyprawy Kamisa Grill klasyczny. Są super! Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Reniu zrobiłam dzisiaj ogóreczki z Twojego przepisu :-D Ładnie się prezentują i na pewno będą pyszne :-D Na razie odpoczywają w piwnicy :-D Dziękuję Reniu za ciekawy przepis, pozdrawiam :D Cytuj
Majka9 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Polecam - bardzo smaczne są te ogóreczki . Dziś będę robiła drugą porcję . :P Cytuj
niuniaczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zrobiłam w sobotę te ogóreczki. Nie próbowałm ich jeszcze ale zalewa świetnie pachnie i rewelacyjnie wygląda. Mam nadzieję, że będą smakowały, :grin: pozdrawima, dzięki za przepisik!! :grin: :grin: :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi