Gość bogusia64 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 proszę o pomoc w upieczeniu ciasta " KROKODYL" Cytuj
Basia K Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Tutaj dziewczyny pisaly o takim ciescie. Cytuj
emilenka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 w sklepie widziałam zielony krem dekoracyjny schwartau, używał ktoś ? w przeciwnym razie pozostaje jedynie barwnik spożywczy. zdjęcia oczywiście nie są moje, sciagnięte z googli ( żeby nie bylo :P) Cytuj
renigliwice Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dzięki Emilenko, że ściągnęłaś i wkleiłaś te zdjęcia. Będziemy wiedziały, jak robić krokodyla krok po kroku. A może masz dostęp do jeszcze innych torcików o nietypowych kształtach? Najlepiej też , jak wykonać po kolei. Proszę o dalsze zdjęcia. Pozdrawiam Cię serdecznie. Renia :P :P :lol: Cytuj
Gość bogusia64 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dziekuje bardzo za fotki.bo nie wiedzialam kompletnie jak sie za to ciasto zabrac.Biszkopt przeklada sie masa?Bo na zdjeciach nie widze aby byl przekladany.Ale to chyba kazdy wykonuje wedlug uznania,tak mysle. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Bogusiu " jeśli nie chcesz mojej zguby , krokodyla daj mi luba " ? :P Cytuj
emilenka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dziekuje bardzo za fotki.bo nie wiedzialam kompletnie jak sie za to ciasto zabrac.Biszkopt przeklada sie masa?Bo na zdjeciach nie widze aby byl przekladany.Ale to chyba kazdy wykonuje wedlug uznania,tak mysle. No przeca nie robiłam sama, fotki wyszperane w necie! Zrobisz sama wg uznania i koniecznie pokaż swoje dzieło :P Ja bym miala problem z masa... bo niby jak zrobic zielona???? Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Do masy białej dodajesz barwnik spożywczy zielony. Cytuj
emilenka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dzięki Emilenko, że ściągnęłaś i wkleiłaś te zdjęcia. Będziemy wiedziały, jak robić krokodyla krok po kroku. A może masz dostęp do jeszcze innych torcików o nietypowych kształtach? Najlepiej też , jak wykonać po kolei. Proszę o dalsze zdjęcia. Pozdrawiam Cię serdecznie. Renia :P :P :lol: Kolejne nie są już tak urodziwe i proste w wykoniu. Podaję linka : https://perfect-cake-ideas.com/documents/clown.html Jeśli którejś sie coś uda proszę się koniecznie pochwalić! Cytuj
emilenka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Do masy białej dodajesz barwnik spożywczy zielony. nuu a inaczej sie nie da? Cytuj
basga Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Też nigdy nie robiłam zielonej masy ale można wcisnąć zielony pisak tortowy do zwykłej masy. Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Mozna dodać soku ze szpinaku i uzyskamy piękny zielony kolor. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi