renigliwice Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Tak się zasiedziałam na "smacznym", że przed chwilą przypaliłam garnek, w którym dusiłam jabłka na szarlotkę. Na szczęście udało się je uratować przekładając masę jabłkową do innego garnka. Już zmykam, bo niedługo to samo stanie mi się z drugim garnkiem. :P :P :lol: 1 Cytuj
basga Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 No i jak Ty go teraz doszorujesz?Szkoda gara...ja też kiedyś przez tv coś przypaliłam i próbowałam ratować garnek gotując wodę z sodą ale ni czorta-gar poszedł do śmieci....a mąż kiedyś tak gotował wodę w czajniku że w ręku tylko uchwyt mu został-to jeszcze był czajnik z gwizdkiem,lata temu...tak spał,że i gwizdka nie słyszał i wszystko się stopiło. Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Takie przypalone garnki są śmieszne,ale i niebezpieczne...mojej przyjaciółki brat gotował kiedyś obiad,dostał telefon i zapomniał o włączonym gazie i wyszedł...jak sobie przypomniał to z okien już wylatywał czarny dym,ale na szczęście nie spalił mieszkania choć nie wiele brakowało :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Ślicznie , ale sama czasami się łapę że dobrze czas leci , a obiad ... Cytuj
biedroneczka Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Kochane ja wczoraj również przypaliłam obiadek do mojego synka, uratował się tylko kawałek mięska. No i oczywiście w tym czasie przepisywałam przepis ze smacznego. Ale mały zjadł wczoraj obiad drugi raz juz pilnowałm. :P :P Cytuj
Gość puccci Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 przepraszam ale mi sie zle wcisnelo.przypalone garnki swietnie obzyskuje gotujac w nich wode z plynem do mycia naczyn ,tylko trzeba gotowac dosyc dlugo Cytuj
Kasiulek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja znam lepszy sposób na przypalenia. Proponuję kupić środek do przypaleń firmy Gold Drop- DIX. Działa na przypalenia, zaschnięty tłuszcz, sadzę z kominka. Jest to środek ślinie żrący- koniecznie należy ubrać rękawiczki (w przeciwnym razie spalimy sobie skórę) i jakąś chusteczkę na nos i usta. Polecam. Koszt to około 7-9 zł. Później wstawię zdjęcie. Cytuj
zuziorek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 a ja ostatnio widziałam w programie tv, gdzie dwie dziarskie kobitki sprzataja zasyf..... domy, jak do czyszczenia garnków użyły coli; wlać do garnka tyle by przykrylo dno i zagotowac.....samo sie wszystko odkleja Cytuj
iwona30 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ja mam sposób sprawdzony od dawna nalewam do garnka wodę i sypię proszek do prania i gotuję tak długo aż spalenizna odejdzie później myję garnek płynem do naczyń i porządnie płuczę wodą. Cytuj
Jolmira Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ja do przypalonego garnka sypię garść soli tak by prawie przykryla dno i zalewam wodą. Zostawiam na noc a potem rano gotuję raz a czasem i drugi po jakimś czasie no a potem juz łatwiej go doszorować idzie. Cytuj
Zielona_Chrupalnia Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Skądś to znam.. :P U mnie to wynik przestawienia się z płyty ceramicznej na kuchenkę gazową. Garnek udało się domyć na szczęście! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi